Αθλητισμός

Κυριάκος Τοχούρογλου: Στα 47 του συνεχίζει να παίζει μπάλα

Κυριάκος Τοχούρογλου: Στα 47 του συνεχίζει να παίζει μπάλα
Κυριάκος Τοχούρογλου: Ο Κυριάκος Τοχούρογλου παίζει ακόμα ποδόσφαιρο στην Αυστραλία και μάλιστα με βραβεύσεις.

Κυριάκος Τοχούρογλου: Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν μπορεί με τίποτα να αποχωριστεί τη “στρογγυλή θεά”, καθώς στα 47 του συνεχίζει να φορά του γάντια του και να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ. Συγκεκριμένα, παίζει στην Αυστραλία -όπου έχει γεννηθεί και κατοικεί- στην αντίστοιχη Γ΄ Εθνική.

Μάλιστα έχει βραβευτεί πολλές φορές ως ο τερματοφύλακας τη χρονιάς.

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου είναι κοντά στην ομογένεια, με τους Έλληνες εκεί να μιλάνε με τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του. Επαγγελματικά είναι σε μία εταιρεία που ελέγχει τη ποιότητα του μπετόν. Ο 47χρονος αφού αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 2008, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2011, όχι πλέον ως επαγγελματίας αλλά ως ημιεπαγγελματίας για λογαριασμό της ομάδας Γκλάντεσβιλ Ράιντ Μάτζικ που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Αυστραλίας.

Η Γκλάντεσβιλ Ράιντ Μάτζικ ήταν η ομάδα από την οποία ο Τοχούρογλου ξεκίνησε την καριέρα του το 1981. Στα επτά αυτά χρόνια πραγματοποίησε τόσο καλές εμφανίσεις που από το 2012, με εξαίρεση το 2016 και 2017, παίρνει το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα. «Το διασκεδάζω. Δεν έχω άγχος. Για 6 χρόνια στον Ολυμπιακό και 8 στον ΠΑΟΚ είχα μεγάλη πίεση. Τώρα χαλαρώνω» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Οι τωρινοί συμπαίκτες του είναι πολύ μικρότεροι σε ηλικία. Ο ίδιος απολαμβάνει να δουλεύει μαζί τους. «Παρακολουθούν στο Champions League τον Μέσι και τον Ρονάλντο και τους λέω, καλά, έχω παίξει εκεί» έχει αναφέρει ο Τοχούρογλου, ο οποίος σκοπεύει να αγωνίζεται μέχρι τα 50 του. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Έλληνας γκολκίπερ έχει αγωνιστεί και στη Δόξα Δράμας και στον Πανηλειακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments