Τεχνολογία

Netflix: Ξεκίνησε να αποκαθιστά την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Netflix: Ξεκίνησε να αποκαθιστά την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη
Netflix: Η πλατφόρμα επαναφέρει την ποιότητα της εικόνας όπως ήταν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Netflix: Όταν η καραντίνα άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη όλες οι χώρες άρχισαν να παίρνουν περιοριστικά μέτρα και εφαρμόστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό οδήγησε αρκετό κόσμο στο να καταφύγει στο διαδίκτυο και το Netflix για να σκοτώσει την ώρα του. Βέβαια η μαζική παρακολούθηση θα μπορούσε να έχει κρασάρει την πλατφόρμα.

Το Netflix αναγκάστηκε να ρίξει λίγο την ποιότητα του. Μπορεί οι περισσότεροι να μην παρατήρησαν καν τη διαφορά, αλλά αποδείχθηκε σημαντικό για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει αρχίσει και δεν ισχύει σε πολλές χώρες. Αυτό βοηθάει το Netflix να ανεβάσει τα στάνταρ του στην προ κορωνοϊού εποχή.

Επιστροφή στην κανονικότητα για το Netflix

Πρόσφατα, χρήστες σε Δανία, Νορβηγία, Γερμανία και άλλες χώρες αναφέρουν πως η ποιότητα του streaming έχει αποκατασταθεί και βλέπουν ξανά 4K HDR με 15 Mb/s bitrate. Ωστόσο αυτό δε συμβαίνει ακόμα παντού, αφού υπάρχουν και αναφορές για 7.62 Mb/s σε 4K HDR. Το Netflix δεν αποκάλυψε σε ποιες χώρες αποκατέστησε το streaming, αλλά δήλωσε πως συνεργάζεται με τους παρόχους για να αυξήσει και πάλι την ποιότητα.

Τον τελευταίο μήνα μόνο έχουμε τετραπλασιάσει την κανονική αντοχή του δικτύου. Καθώς οι συνθήκες βελτιώνονται, θα άρουμε τους περιορισμούς. Το ίδιο παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες video streaming υπηρεσίες. Το Apple Insider αναφέρει πως η Apple έχει ξεκινήσει να επαναφέρει τα κανονικά bitrates του Apple TV+ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments