Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλος: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλος: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία
ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλος: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απέχει -όπως σίγουρα θα πράξουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25- από την αυριανή ψηφοφορία όσον αφορά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση για τη «σκευωρία Novartis».

ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλος: Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται αύριο για ψήφιση η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μεταξύ αυτών της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, του εκβιασμού και της δωροληψίας, στο πλαίσιο όσων ερευνά η Προανακριτική για την υπόθεση της «σκευωρίας Novartis».

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ερευνάται από την Προανακριτική για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων, κατήγγειλε ότι η πρόταση της ΝΔ αποτελεί εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του και ότι στόχος των κατηγόρων του είναι να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση. «Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ευχήθηκε «ολόψυχα» -όπως δήλωσε- να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσει να βασανίζει τους κατηγόρους του με την αλήθεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό» και «προειλημμένη απόφαση» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σχολιάζοντας: «Αφού έχετε βρει κατηγορούμενο, δεν θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το διευρύνετε, σε μια πρωτοφανή διαδικασία διεύρυνσης, και θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα». Τόνισε πως «από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Είπε ότι είναι «εργαλειοποίηση της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε προαποφασισμένες πολιτικές σκοπιμότητες» και προαναγγέλλοντας απουσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αύριο από την ψηφοφορία, είπε ότι «στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δε πρόκειται να συμβάλουμε». «Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Αυτή είναι η απάντηση μας στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα.

Ποιοι άλλοι θα απέχουν, το σχόλιο της ΝΔ

Να σημειώσουμε ότι από την αυριανή ψηφοφορία -για διαφορετικούς λόγους όπως έχουν δηλώσει με παρεμβάσεις στελεχών τους- θα απουσιάζουν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ το ίδιο ίσως κάνει η Ελληνική Λύση. Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην αυριανή ψηφοφορία, σχολίασαν ότι: «Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του “συζητούσαν”, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments