Διεθνή

Αίγυπτος κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων με 720 νέες περιπτώσεις – Στις 13.484 συνολικά οι ασθενείς

Αίγυπτος κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων με 720 νέες περιπτώσεις – Στις 13.484 συνολικά οι ασθενείς
Αίγυπτος κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 720 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των ασθενών στη χώρα, στις 13.484, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 659, με τους 14 νέους θανάτους.

Αίγυπτος κορωνοϊός: Ο φονικός ιός δείχνει να μην εγκαταλείπει τόσο εύκολα την Αίγυπτο, αφού σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο με 720 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στις 13.484 περιπτώσεις. Επίσης οι νεκροί ανέρχονται στους 659, με τους 14 νέους θανάτους που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 3.742 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως ενώ 4.275 άτομα παρουσιάζονται αρνητικοί στα τεστ για τη νόσο του κορωνοιού.

Βραζιλία

Θλιβερά είναι τα νέα που έρχονται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι Βραζιλιάνοι δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς από την επέλαση της πανδημίας. Τα νοσοκομεία της χώρας αδυνατούν να περιθάλψουν το σύνολο των πολιτών που νοσούν από κορωνοϊο, με αρκετά εξ’ αυτών να επιλέγουν ποιους θα εισαγάγουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, που ανήλθαν σε 1.179 σε μια μέρα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι βραζιλιάνικες αρχές καταγράφουν πάνω από 1.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας σε ένα 24ωρο. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε έτσι σε 17.971 νεκρούς επί συνόλου 271.628 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Κίνα

Νέα κρούσματα ανακοίνωσε και πάλι η χώρα, με την Εθνική Επιτροπή Υγείας να ανακοινώνει σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη της αναφέρθηκαν πέντε κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία του κορωνοιού στην ηπειρωτική Κίνα, σε σύγκριση με τα έξι κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. Σε τέσσερις από τις περιπτώσεις η μετάδοση έγινε εγχωρίως, ενώ το πέμπτο κρούσμα ήταν «εισαγόμενο», κατά την ορολογία των αρχών όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια.  Έτσι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 82.965 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 320.255 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο, βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Παράλληλα δείτε: Ξεπέρασαν τα 4,9 εκ οι ασθενείς με COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments