Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Περισσότεροι από 1000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία

Βραζιλία κορωνοϊός: Περισσότεροι από 1000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία
Βραζιλία κορωνοϊός: Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το εθνικό σύστημα Υγείας της Βραζιλίας, με γιατρούς και νοσηλευτές να επιλέγουν ποιους θα εισαγάγουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Βραζιλία κορωνοϊός: Θλιβερά είναι τα νέα που έρχονται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι Βραζιλιάνοι δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς από την επέλαση της πανδημίας. Τα νοσοκομεία της χώρας αδυνατούν να περιθάλψουν το σύνολο των πολιτών που νοσούν από κορωνοϊο, με αρκετά εξ’ αυτών να επιλέγουν ποιους θα εισαγάγουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, που ανήλθαν σε 1.179 σε μια μέρα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι βραζιλιάνικες αρχές καταγράφουν πάνω από 1.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας σε ένα 24ωρο. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε έτσι σε 17.971 νεκρούς επί συνόλου 271.628 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Φόβοι για πολύ περισσότερα κρούσματα

Η υγειονομική κρίση στη μεγαλούπολη των 12 εκατ. κατοίκων έχει οδηγήσει σε επικρίσεις κατά του ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος συνεχίζει να αντιτίθεται στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Ο Μπολσονάρο έχει χαρακτηρίσει τον COVID-19 «απλή γριπούλα».

Λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων σε όλη τη χώρα είναι πολύ υψηλότερος. «Η Βραζιλία πραγματοποιεί τεστ μόνο σε όσους εισάγονται σε νοσοκομεία, ενώ δεν υπάρχει ακριβής πολιτική διαχείρισης της κρίσης», λέει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, Ντομίνγκο Αλβες. Η ομάδα του Αλβες δημοσίευσε μελέτη που δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι 15 φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.

Ντόναλντ Τραμπ: Εξετάζουμε ταξιδιωτική απαγόρευση για τη Βραζιλία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τη Βραζιλία, που έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. «Το εξετάζουμε», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους.

Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες… Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments