Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση

Γιάννης Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση
Γιάννης Πλακιωτάκης: Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θαλασσών.

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Ως κυβέρνηση έχουμε θέσει ως στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα της πολιτικής μας, την διατήρηση και ενίσχυση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ισχύος της ελληνικής Ναυτιλίας» τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θαλασσών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η «ελληνική ναυτιλία διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση, ποσοτική και ποιοτική, στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία».

Προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν ξεχωρίζει μόνο για την διαχρονικά ισχυρή παρουσία της στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την ιδιαίτερα έντονη και ισχυρή πολυνησία της». Στη συνέχεια σημειώνει ότι «η πολυνησία της Ελλάδος αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημά της και ο θαλάσσιος χώρος και τα νησιά μας αποτελούν πόρους παραγωγής πλούτου και αξίας, υλικής και άυλης».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «όραμά μας είναι να αποκτήσουμε σύντομα μια θεσμοθετημένη ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, για να ενισχύσουμε τη συνεκτικότητα του χώρου με ποιοτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, να παρέχουμε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες στους νησιώτες μας και κυρίως να συνδράμουμε με κατάλληλα μέσα και εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη των νησιωτικών κοινωνιών».

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα:

Σημειώνεται, πως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου από το 2008, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ένωσης και στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments