Οικονομία

Θεοδωρικάκος: Το σημαντικότερο είναι να στηρίξουμε θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις

Θεοδωρικάκος: Το σημαντικότερο είναι να στηρίξουμε θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις
Θεοδωρικάκος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Έχουμε μια δύσκολη μάχη μπροστά μας».

Θεοδωρικάκος: Μια πολύ χρήσιμη ρύθμιση που ως στόχο έχει τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επαγγελματιών της εστίασης, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, την εφαρμογή από αύριο, Δευτέρα, των ρυθμίσεων για δωρεάν διάθεση επιπλέον δημόσιου χώρου για τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις.

«Το πιο σημαντικό θέμα», είπε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, «είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας. Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να έχουν τη δουλειά τους και να συνεχίσουν τα καταστήματα εστίασης να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες» Και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Έχουμε μια δύσκολη μάχη μπροστά μας».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων είπε ότι η απόφαση συμπαρασύρει και τους παιδικούς σταθμούς. «Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική άποψη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αλλά την τελική απόφαση γι’ αυτό θα την πάρει ο πρωθυπουργός. Θα ανακοινωθεί αύριο. Αλλά εφόσον ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί για το υπόλοιπο διάστημα», επισήμανε.

«Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης»

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε: «Έως 15 Ιουνίου να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης αιτείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων». «Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν. Για να είμαστε δίκαιοι με όσους δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους», είπε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος επισήμανε ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ανοίξουν τα καταστήματα που έχουν μονάχα εσωτερικούς χώρους» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη κατανόηση του ελληνικού λαού αναφέροντας πως το σύνολο έχει ανταποκριθεί πλήρως στα μέτρα, ωστόσο δεν παρέλειψε να κατακρίνει τον συνωστισμό στις πλατείες. «Κάνετε πάρτι αλλά μην είστε ο ένας πάνω στον άλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.adonis-georgiadis-1-1200x796

«Η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου, ενώ η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος για την επιστρεπτέα προκαταβολή υπογράμμισε πως πλέον θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς θα συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος του Απριλίου. Επίσης, ο υπουργός τόνισε πως όσοι έχουν πληγεί θα πάρουν χορήγηση στη δόση του δανείου τους, ενώ σχετικά με το ζήτημα του Έβρου απάντησε πως «ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος» και πως η δήλωση Δένδια διαστρεβλώθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments