Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Τέλος από σήμερα η υποχρεωτική καραντίνα

Κύπρος κορωνοϊός: Τέλος από σήμερα η υποχρεωτική καραντίνα
Κύπρος κορωνοϊός: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ο έλεγχος για τον κορωνοϊό είναι αρνητικός, ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε αυτοπεριορισμό.

Κύπρος κορωνοϊός: Σε μία νέα φάση περνάει από σήμερα η χώρα, αφού καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ο έλεγχος για τον κορωνοιό είναι αρνητικός, ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε αυτοπεριορισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών. Ειδικότερα, τα άτομα που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία, όπου έχουν μεταφερθεί μετά την άφιξή τους από το εξωτερικό, θα μεταβούν στους χώρους διαμονής τους για αυτοπεριορισμό, εφόσον ο έλεγχος διάγνωσής τους για τη νόσο είναι αρνητικός, για τις υπόλοιπες μέρες που υπολείπονται ανάλογα με την κατηγορία της χώρας από την οποία προήλθαν.

Η μεταφορά προς τους χώρους διαμονής θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο όπου έχει μεταφερθεί.

Ωστόσο σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναφέρει ότι θα προγραμματίσει ώστε λεωφορεία να περάσουν από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν φιλοξενούμενοι, σήμερα από τις 12 π.μ. – 1 μ.μ. περίπου, τα οποία θα μεταφέρουν πρόσωπα, ο χώρος διαμονής των οποίων είναι σε άλλη επαρχία από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται, στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων τακτικών διαδρομών στην πόλη της επαρχίας όπου διαμένουν.

Από αύριο Τρίτη, η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να οργανώνεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όμως η μεταφορά από το ξενοδοχείο προς τους χώρους διαμονής δεν θα προσφέρεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο όπου έχει μεταφερθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Ελλάδα από σήμερα 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης επαναλειτουργούν με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες έτσι όπως διαμορφώνονται υπό την σκιά του ιού COVID-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων. Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολλές και τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν κρίνονται αναγκαία για την πρόληψη νόσησης και διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) εξέδωσε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

 Παράλληλα δείτε: Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments