Τεχνολογία

Το Messenger θα σας ειδοποιεί για απάτες και πλαστοπροσωπίες

Το Messenger θα σας ειδοποιεί για απάτες και πλαστοπροσωπίες
Το Facebook κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα για να αποκλείσει τα Fake προφίλ που προσπαθούν να σας στείλουν μηνύματα.

Στα πρώτα χρόνια των Social Media υπήρχε μια μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς οι χρήστες ήταν σαφώς λιγότεροι και οι πιθανότητες να σου στείλει κάποιος άσχετος ή ακόμα χειρότερα ένα Fake προφίλ που μπορεί να έχει άλλους σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις των ψεύτικων προφίλ είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Το Facebook κάνει μεγάλες προσπάθειες για να το περιορίσει αυτό.

Το Facebook αποφάσισε να προστατεύσει τις συζητήσεις στα μηνύματα των χρηστών και τώρα, αν λάβετε κάποιο μήνυμα από κάποιον που δεν είναι στη λίστα φίλων σας, το Messenger θα σας προειδοποιήσει πως μπορεί να πρόκειται για απάτη ή για πλαστοπροσωπία. Θα σας προσφέρει επίσης κάποιες συμβουλές όπως να αποφύγετε να δώσετε χρήματα σε αυτό το άτομο. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος λαμβάνει μηνύματα και στο τέλος του ζητάνε χρήματα ή πολλές φορές του τάζουν χρήματα για να δώσει προσωπικά στοιχεία.

Στην περίπτωση που ο λογαριασμός που επικοινωνεί μαζί σας έχει δημιουργηθεί για να μοιάζει με κάποιον που ξέρετε, το Messenger θα σας ειδοποιήσει για αυτό. Τα εργαλεία αυτά φυσικά δε θα σταματήσουν τις απάτες και τις πλαστοπροσωπίες, αλλά τουλάχιστον θα προσθέσουν ένα ακόμα επίπεδο προστασίας στο χρήστη πριν να πειστεί πως μιλάει με τον φίλο του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments