Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ – Επιστρεπτέα προκαταβολή

ΟΠΕΚΕΠΕ – Επιστρεπτέα προκαταβολή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε δυο φάσεις η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε δυο φάσεις θα γίνει η επιστρεπτέα προκαταβολή, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες. Έτσι όσοι έτυχαν να χάσουν την ευκαιρία  ή δεν είχαν τόση μείωση τζίρου τον Μάρτιο για να περιληφθούν στην πρώτη φάση και για να μην αδικηθούν θα μπουν στη δεύτερη δάση στη «μοιρασιά» που θα γίνει .Σε ότι αφορά επόμενες φάσεις δεν υπάρχει με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα , τέτοιος σχεδιασμός.

Η βασική αλλαγή στην επιστρεπτέα προκαταβολή είναι η διεύρυνση τόσο των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων που καλύπτονται (για παράδειγμα, ατομικές επιχειρήσεις με αξιόλογη εμπορική δραστηριότητα που δεν έχουν με εργαζόμενο αλλά χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης για να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα τους) όσο και των μηνών που θα αφορά ο αλγόριθμος που θα εφαρμόσουν αφού τώρα θα αφορά τον τζίρο Μαρτίου, Απριλίου αθροιστικά.

Με το δεδομένο αυτό οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου για να μπορούν οι επιχειρήσεις να μας ενημερώσουν και για τον τζίρο του Μαΐου και θα γίνουν πάλι σε δύο κύκλους.

Οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • 1. Να είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου , συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.
  • 2. Να είναι επιχειρήσεις που δεν ήταν προβληματικές (σύμφωνα με τον νόμο για τις προβληματικές επιχειρήσεις) στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
  • 3.Να είναι επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο αυτή.

Και στη δεύτερη φάση η επιστροφή της προκαταβολής θα είναι ολική ή μερική .

Το αν το ποσό θα επιστραφεί στο σύνολο του ή μέρος του θα εξαρτηθεί από το εάν η επιχείρηση είναι βιώσιμη ή κατέστη προβληματική λόγω της κρίσης του κορονοϊού και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Συντάξεις Ιουνίου 2020 – ΟΠΕΚΕΠΕ

Από τις 20/05/2020 έως τις 21/05/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 601.746,54 €. Αφορούν πληρωμές σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, γενετικούς πόρους,δωρεάν διανομή γάλακτος κ.α.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments