Οικονομία

Χιλιάδες θέσεις εργασίας περικόπτει η Renault

Χιλιάδες θέσεις εργασίας περικόπτει η Renault
Renault: Σε περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο αναμένεται να προχωρήσει η Renault.

Renault: Έληξε σήμερα η αγωνιώδης αναμονή των 48.000 εργαζομένων στα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία. Με πρωινό δελτίο τύπου η διεύθυνση επιβεβαίωσε την περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία και κάτι περισσότερο από 10.000 θέσεις παγκοσμίως. Στο σύνολο των 180.000 εργαζόμενων παγκοσμίως πρόκειται για το 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 2 δις ευρώ μέσα σε μια τριετία, η εξυγίανση, η αναδιάρθρωση και η επανειδίκευση των διαφόρων πόλων της εταιρείας.

Η διεύθυνση στοχεύει επίσης στην «εσωτερική κινητικότητα» των εργαζομένων και στις εθελοντικές αποχωρήσεις ώστε να αποφευχθεί, ει δυνατόν το κλείσιμο εργοστασίων. Η άλλοτε εταιρεία – φάρος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις πέντε μάρκες (Alpine, Dacia, Lada et Samsung Motors) είχε αρχίσει να χωλαίνει πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης του ιού. Ήδη τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μέσα σε δεκαετία, ανακοίνωσε τις πρώτες απώλειες.

Ως διάγνωση θεωρήθηκε «μια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε παγκόσμιο επίπεδο». Η κρίση του κορωνοϊού επιδείνωσε την κατάσταση. Τα συνδικάτα που συνάντησαν χθες τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ μιλούν για «κοινωνική κατάρρευση» και περιμένουν την υπογραφή για έναn δανεισμό ύψους 5 δις ευρώ με εγγύηση του κράτος, κάτι που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Μακρόν και για την ώρα καθυστερεί.

Περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η McLaren

Σημειώνεται, πως και η βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία αγωνιστικών αυτοκινήτων McLaren, έχει ανακοινώσει περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας, ήτοι το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού στις δραστηριότητές της. Η εταιρεία εξήγησε σε δελτίο Τύπου ότι από την ακύρωση αθλητικών εκδηλώσεων ή την παύση πωλήσεων σε ιδιώτες υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά. Παράλληλα, αμφισβητεί το ανώτατο όριο των προϋπολογισμών που αποφασίστηκε για τις ομάδες της φόρμουλα Ένα για τη σεζόν του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments