Αθλητισμός

«H Turkish Airlines αποσύρεται από την Euroleague»

«H Turkish Airlines αποσύρεται από την Euroleague»
Euroleague: Δημοσίευμα βόμβα από τη Hurriyet, που υποστηρίζει πως η Turkish Airlines αποσύρεται από την Euroleague.

Euroleague: Το τέλος της συνεργασίας της Turkish Airlines με την Euroleague ισχυρίζεται η Hurriyet. Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει με  δημοσίευμα της πως ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας αποφάσισε να μη συνεχίσει να αποτελεί την κεντρική χορηγό του κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής λίγκας. Η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών είχε υπογραφεί το 2010 και αφορούσε συνεργασία για 5+5 χρόνια, ενώ υπήρξαν συζητήσεις για νέο πενταετές συμβόλαιο με πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ωστόσο και οι επιπτώσεις που επέφερε στις αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τα δεδομένα.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Euroleague έχει πλέον στραφεί στην Gazprom και γίνονται συζητήσεις με την ρωσική εταιρεία-κολοσσό φυσικού αερίου, που χρηματοδοτεί και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για να γίνει η νέα κεντρική χορηγός της διοργάνωσης. Σημειώνεται, πως ο Τζόρντι Μπερτομέου στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ήταν αισιόδοξος πως η συνεργασία με την Turkish Airlines θα συνεχιστεί.

Οριστική η διακοπή:

Υπενθυμίζεται, πως έχει ήδη αποφασιστεί η οριστική διακοπή της φετινής σεζόν για τη Euroleague. Οι ομάδες και οι μέτοχοι στις 25 Μαΐου έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου για πρόωρο τέλος στη σεζόν ενώ όπως ανακοινώθηκε την επόμενη περίοδο θα συμμετάσχουν οι ίδιες 18 ομάδες που συμμετείχαν φέτος, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας διατηρεί το δικαίωμα να βρεθεί ξανά στο Eurocup ως μία από τις οκτώ ομάδες που είχαν προκριθεί φέτος στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 της EuroLeague θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, όπως η αγωνιστική περίοδος 2019/20. Δηλαδή με τις: Άλμπα Βερολίνου, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπασκόνια, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ζάλγκιρις και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 στο EuroCup θα περιλαμβάνει οκτώ (8) εγγυημένες θέσεις για τις ομάδες που ήταν φέτος στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Μονακό, Παρτίζαν, Προμηθέα Πάτρα, Βίρτους Μπολόνια, Τόφας, Βενέτσια, Ουνικάχα Μάλαγα και Ούνικς Καζάν. Οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) θέσεις θα προκύψουν μέσα από την κατάταξη των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως συνέβη επίσης στις προηγούμενες σεζόν, το EuroCup Board θα προτείνει την τελική λίστα με τις ομάδες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο των Μετόχων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments