Διεθνή

Ιράν κορωνοϊός: Εξαπλώνεται ο φονικός ιός στη χώρα – 3.134 νέα κρούσματα

Ιράν κορωνοϊός: Εξαπλώνεται ο φονικός ιός στη χώρα – 3.134 νέα κρούσματα
Ιράν κορωνοϊός: Το σύνολο των ασθενών ανήλθε σε 160.696, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 8.012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επίσημων αρχών της χώρας, ο ιός συνεχίζει να σαρώνει, αφήνοντας στον πέρασμα του χιλιάδες νεκρούς. Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στο Ιράν 3.134 νέα κρούσματα του φονικού ιού, απολογισμός ανεβασμένος και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Έτσι το σύνολο των ασθενών ανήλθε σε 160.696 όπως δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας. Παράλληλα ακόμη 70 ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες, και έτσι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 8.012. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών παραμένει κάτω από το όριο των 100 εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνει από τις 2 Μαΐου.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί εξέφρασε την ανησυχία του χθες Τρίτη “ για το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πλέον εντελώς απρόσεκτοι με την ασθένεια”. “ Είτε έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς είτε πιστεύουν ότι ο κορονοϊός έχει φύγει. Και αυτό το τελευταίο δε ισχύει”, τόνισε. Η χώρα άρχισε να χαλαρώνει σταδιακά τον Απρίλιο τους περιορισμούς που είχε υιοθετήσει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού σε τέτοιο βαθμό που πλέον η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονονικότητα στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες του Ιράν. Όμως η επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά) χαρακτηρίστηκε “ κόκκινη ζώνη” στις αρχές Μαΐου, ενώ εννέα άλλες παραμένουν σε κατάσταση “ υγειονομικού συναγερμού”, σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ.

Γαλλία

Ο φονικός ιός δείχνει ότι ο ιός  βρίσκεται πάντα απειλητικά δίπλα μας, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο με τους νέους θανάτους όσο και με τα νέα κρούσματα σε πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι στη Γαλλία ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε τους 100, μία αύξηση μετά από  13 ημέρες, στην οποία περιλαμβάνονται  τα δεδομένα από ους τους οίκους ευγηρίας, έπειτα από μια διακοπή τριών ημερών.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 107 ή 0,4% και ανέρχεται πλέον σε 28.940, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι, για πρώτη φορά έπειτα από 11 εβδομάδες, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας. Επίσης το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των νοσούντων, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 260 και πλέον ή 1,8%, στους 14.028 και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 49 ή 3,8%, στους 1.253.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments