Ελλάδα

Υπουργείο Τουρισμού: «Ντου» από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό

Υπουργείο Τουρισμού: «Ντου» από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό
Υπουργείο Τουρισμού: Στο υπουργείο Τουρισμού εισέβαλαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο υπουργείο Τουρισμού εισέβαλαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας σήμερα 4 Ιουνίου. Οι διαδηλωτές απαιτούν να συναντηθούν με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Αρχικά, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί μετά από κάλεσμα από το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την οδό Σταδίου και φώναζαν συνθήματα, για να μην πληρώσουν αυτοί την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.. Ζωγράφισαν, μάλιστα, τον δρόμο στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας κάνοντας ένα κόκκινο χαλί για τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και όσους μόνο δέχεται να συνομιλήσει. Στο «κόκκινο χαλί» έγραψαν, μεταξύ άλλων, «εφοπλιστές, ξενοδόχοι, τραπεζίτες». Οι συγκεντρωμένοι λίγο μετά τις 4.30 έφυγαν από την Σταδίου και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Τουρισμό στην Αμαλίας μπουκάροντας μέσα.

Οι εργαζόμενοι, ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν:

  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
  • Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία.
  • Υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι.
  • Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση

Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα και ενάντια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και για αλληλεγγύη στην εξέγερση στην Αμερική απέναντι στον ρατσισμό και τις αστυνομικές δολοφονίες. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού σημειώνει ότι: «Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό της Αθήνας στην Ελλάδα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ενώνουμε την φωνή μας με τον αγώνα που δίνουν τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ, καταδικάζουμε και εμείς την άγρια δολοφονία του G. Floyd.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ που δίνουν ένα σκληρό αγώνα, ενάντια στον ρατσισμό, την φτώχια την ανεργία, την ώρα που μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, αφήνει εκατομμύρια εργαζομένων χωρίς δουλειά και καμία κρατική μεριμνά. Ενώ ταυτόχρονα είναι αντιμέτωποι με την πανδημία του covid-19, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας λόγω του συστήματος υγείας που λειτουργεί μόνο γι’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο και διαδηλώνουν έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που με βίαιη καταστολή προσπαθεί να διαλύσει τις κινητοποιήσεις, χωρίς να υπολογίζει την ζωή των εργαζομένων που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια το κράτος των ΗΠΑ, που συνεχίζει καθημερινά να δολοφονεί ανθρώπους εν ψυχρώ.

Είναι απειλή για τους καπιταλιστές και το κράτος τους, άνθρωποι που έχουν το θάρρος να φωνάξουν δυνατά ότι η πολιτική τους και το σύστημα τους, είναι αυτό που γεννάει τον ρατσισμό, την φτώχεια και την ανεργία. Η οργάνωση του λαού, που παλεύει για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα γίνει ένα ποτάμι που θα τους καταπιεί. Το σάπιο σύστημα τους, δεν είναι το δικό μας μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments