Διεθνή

Καλιφόρνια: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη της Amazon

Καλιφόρνια: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη της Amazon
Καλιφόρνια: Δεν έχουν γίνει ωστόσο γνωστά τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη στο Redlands της Καλιφόρνιας με πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πρόκειται για αποθήκη της Amazon. Ωστόσο, ο υπεύθυνος Τύπου του Redlands, Carl Baker, δήλωσε στο Business Insider ότι η αποθήκη δεν ανήκει στην Amazon. Η Amazon πάντως προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες.

https://www.facebook.com/watch/?v=3275902459100085

Μεγάλη συγκίνηση στη Μινεάπολις, για το μνημόσυνο Τζορτζ Φλόιντ

Όλες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεσηκωθεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ στο μνημόσυνό του υπάρχει μεγάλη συγκίνηση. Το φέρετρο με τον αδικοχαμένο 46χρονο που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο κέντρο του North Central University και δίπλα είναι η οικογένεια και οι φίλοι του. Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ιδρυτής του Εθνικού Δικτύου Δράσης, θα διαβάσει ευλογία για να τιμήσει τον Φλόιντ.

Ανάλογες τελετές μνήμης για τον Τζορτζ Φλόιντ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου, στην κομητεία Hoke της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει η αδερφή του και τη Δευτέρα 8/6 στο Χιούστον όπου ο ίδιος είχε ζήσει. Το «παρών» στο μνημόσυνο δίνει και ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι που πήγε για να τιμήσει τη μνήμη του νεκρού Αφροαμερικανού.

Δείτε βίντεο από το μνημόσυνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι μαζικές, συγκρουσιακές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, ενώ διαδηλώσεις έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις του κόσμου από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο.

Δείτε φωτογραφίες από το μνημόσυνο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments