Ελλάδα

Μύκονος πρόστιμο: Άσχημα τα πράγματα για το νησί των ανέμων – “Καμπάνα” 20.000 ευρώ και λουκέτο

Μύκονος πρόστιμο: Άσχημα τα πράγματα για το νησί των ανέμων – “Καμπάνα” 20.000 ευρώ και λουκέτο
Μύκονος πρόστιμο: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για ορισμένους εκτυλίσσεται ομαλά και για άλλους όχι και τόσο... Τα διάσημα πάρτι της Μυκόνου με γνωστούς DJs, και οι εικόνες συνωστισμού οδήγησαν σε βαριά πρόστιμα - "Αγνοούνται" οι ξαπλώστρες και ομπρέλες στη Ψαρρού, διεξοδικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων της πρωτεύουσας για το πρώτο τριήμερο μετά την καραντίνα του κορωνοϊού που μας κράτησε όλους σπίτι. Ως γνωστόν πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να ξεφύγουν από τις αστικές πόλεις επιλέγοντας νησιωτικούς προορισμούς και όχι μόνο. Στον απόηχο λοιπόν της εξόρμησης των χιλιάδων εκδρομέων βρίσκεται το νησί των ανέμων στο οποίο τα πράγματα φαίνεται να πήγαν τόσο καλά όσο τα υπολόγιζαν…

Μια πρωτοφανή τουριστική σεζόν φαίνεται να περνά ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας, η Μύκονος η οποία δεν υπάκουσε στους κανόνες των αρχών ερχόμενη αντιμέτωπη με τον νόμο.

Βαριά η “καμπάνα” των 20.000 ευρώ και το  λουκέτο 60 ημερών για τη Μύκονο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το flash.gr όλα ξεκίνησαν όταν τα μπαρ του νησιού γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο και παρά τις τους κανόνες της Πολιτείας πραγματοποιήθηκαν μεγάλα πάρτι με guests Djs και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες του flash. gr στο Allemagu επιβλήθηκε  πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο δύο μηνών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Πάντως, όσοι επισκέφτηκαν αυτές τις δυο μέρες εστιατόρια και μπαρ, διαπίστωσαν ότι οι τιμές δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι.

“Αγνοούνται” οι ξαπλώστρες και ομπρέλες στη Ψαρρού και στις άλλες παραλίες της Μυκόνου

Η αστυνομία φέρεται ότι προχώρησε σε απομάκρυνση του εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου, απομακρύνοντας τις ξαπλώστρες και ομπρέλες  από όλες τις πλαζ του νησιού.

Αντιδρούν οι επαγγελματίες του χώρου

Την αντίθεση τους στο παραπάνω κίνηση εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες των χώρων καθώς όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών, όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα, ενώ το προσωπικό που  που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες μένει μετέωρο.

Να υπενθυμιστεί ότι από χθες Σάββατο  δεν ισχύουν πλέον οι απαγορεύσεις που υπήρχαν για τις παραλίες οπότε θα υπάρχουν κανονικά μουσική, αλκοόλ και φαγητό.

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις (στις 3/6) για τις οικονομικές δραστηριότητες που επανεκκινούν από τις 6 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, ακολούθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε συνεντεύξεις του, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται ήδη στις παραλίες, ενώ από σήμερα Σάββατο αίρεται η απαγόρευση αναμετάδοσης μουσικής και, ταυτόχρονα, θα επιτρέπεται η παρασκευή φαγητού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές, π.χ. beach bar, καντίνες κ.ά.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε τις συστάσεις των ειδικών έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν συνωστισμό, όπως πάρτι σε beach bar. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα εστίασης από αυτή που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Παπαθανάσης, πάντως, ξεκαθάρισε πως οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με εσωτερικούς χώρους είναι πιο δυσμενείς από αυτούς με υπαίθριους και ημιυπαίθριους. «Η πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται εντός του χώρου είναι μικρότερη και ταυτόχρονα οι αποστάσεις των τραπεζιών είναι μεγαλύτερες», τόνισε, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments