Τεχνολογία

Βρετανία κορωνοϊός: Στις αρχές Ιουλίου η εφαρμογή στα smartphones για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Βρετανία κορωνοϊός: Στις αρχές Ιουλίου η εφαρμογή στα smartphones για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού
Βρετανία κορωνοϊός: Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία η εφαρμογή για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη μάχη με τον κορωνοϊό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα. Φυσικά στο παιχνίδι μπαίνει και η τεχνολογία. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια από τις χώρες που θα έχουν σαν σύμμαχο τους μια εφαρμογή για Smartphones. Η εφαρμογή έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που προετοιμάζει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) και έχει ως στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων, θα είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών, στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Times.”

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαΐου ότι αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή, η οποία έχει κεντρική σημασία στο πλαίσιο εφαρμογής ενός προγράμματος για την έγκυρη διάγνωση, αλλά και την ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων. Παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για την παρουσίαση της εφαρμογής, πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι μία παρουσίαση της εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο για τη Βρετανία, είναι πιθανή εντός των επόμενων δύο και πλέον εβδομάδων.

Η Ιταλία χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Apple και Google για ιχνηλάτηση επαφών

Η Ιταλία είναι η τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα μετά τις Ελβετία και Λετονία που θα δεχτούν τη βοήθεια της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα της εφαρμογής που έχουν αναπτύξει από κοινού η Apple με την Google για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID-19. Αυτή ονομάζεται «Immuni» και μπορεί να αποδειχθεί σε σημαντικός σύμμαχος για την καταπολέμηση του ιού. Ουσιαστικά αυτή η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί Bluetooth για να ανταλλάσσει κρυπτογραφημένα κλειδιά κάθε φορά που δύο συσκευές έρχονται σε κοντινή απόσταση για εύλογο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς έχει μολυνθεί με τον ιό, το τηλέφωνο θα ειδοποιεί αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του για να αυτό-απομονωθούν και να κάνουν εξετάσεις.

Η εφαρμογή ονομάζεται θα είναι διαθέσιμη στις 8 Ιουνίου, αρχικά σε τέσσερις περιοχές της Ιταλίας – Liguria, Abruzzo, Marche και Puglia – πριν διατεθεί στην υπόλοιπη χώρα αργότερα. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που την αντιμετωπίζουν με κάποια καχυποψία για ιδιωτικότητας με την ιταλική κυβέρνηση να δηλώνει πως η εφαρμογή δε συλλέγει προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα τοποθεσίας. Τα δεδομένα αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή και είναι κρυπτογραφημένα, ενώ κρυπτογραφημένες είναι και οι συνδέσεις μεταξύ των εφαρμογών και των servers. Όλες οι πληροφορίες που αποθηκεύονται είτε στις συσκευές είτε στους servers θα διαγραφούν όταν δεν είναι πλέον απαραίτητες ή μέχρι το τέλος του έτους το αργότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments