Διεθνή

Καλιφόρνια πυροβολισμοί: Τραυματίστηκε σοβαρά σερίφης

Καλιφόρνια πυροβολισμοί: Τραυματίστηκε σοβαρά σερίφης
Καλιφόρνια πυροβολισμοί: Ο σερίφης που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Καλιφόρνια την Τετάρτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας σερίφης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του San Luis Obispo ανέφερε στο Twitter ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν έναν ένοπλο άνδρα που πυροβόλησε εναντίον ενός αναπληρωτή σερίφη στο Paso Robles. Σύμφωνα με το ABC7, που επικαλείται αξιωματούχους, ο σερίφης μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Πυροβολισμοί και στο Σιάτλ

Να θυμίσουμε ότι ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του χθες, Κυριακή, πάνω σ’ ένα πλήθος διαδηλωτών στο Σιάτλ και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε έναν διαδηλωτή ο οποίος του ζήτησε τον λόγο όταν σταμάτησε το όχημά του, σύμφωνα με την αστυνομία και βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας. Η αστυνομία του Σιάτλ ανακοίνωσε πως πυροσβέστες μετέφεραν στο νοσοκομείο τον άνδρα που πυροβολήθηκε και πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Κανένας άλλος δεν τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του καθώς διαδηλωτές αρχίζουν να το περικυκλώνουν. Κρατάει κάτι που μοιάζει με όπλο, περνάει τρέχοντας μέσα από το πλήθος και παραδίδεται στην αστυνομία. Το επεισόδιο έρχεται σε αντίθεση με τις κυρίως ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο μήνα, στα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τραυματίας είναι ένας 26χρονος άνδρας. Σε ένα video που ανέβασε στο Twitter ο φωτορεπόρτερ Άλεξ Γκάρλαντ, τραυματίας είναι ο 26χρονος Ντάνιελ, ο οποίος μάλιστα περιγράφει στο video πως έγιναν όλα. “Τον έπιασα, τον χτύπησα στο πρόσωπο. Άκουσα έναν πυροβολισμό στον ώμο μου. Όλα έγιναν για να προστατεύσω αυτούς τους ανθρώπους”, είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός καθώς υποβασταζόμενος απομακρυνόταν από το σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments