Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η δικογραφία της υπόθεσης

Επίθεση με βιτριόλι: Η δικογραφία της υπόθεσης
Επίθεση με βιτριόλι: Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η 35χρονη κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και για «απείθεια».

Το κουβάρι της σύλληψης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας το πρωί της 20ης Μαΐου 2020 ξετυλίγει με κάθε λεπτομέρεια η σχετική δικογραφία, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει την ύποπτη, αρχικά μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, εν συνεχεία μέσω καταθέσεων και της τηλεκάρτας και τέλος μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η 35χρονη κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και για «απείθεια». Όπως σημειώνεται η κατηγορούμενη στις κινήθηκε «με ανθρωποκτόνο πρόθεση» και περιέλουσε με καυστικό υγρό (θεϊικό οξύ-βιτριόλι) το θύμα και τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, περιγράφεται η μαρτυρία της υπαλλήλου του φαρμακείου όπου μπήκε η Ιωάννα και φώναξε σε κατάσταση πανικού: «βοήθεια, κάντε κάτι, μου έχουν ρίξει οξύ στο πρόσωπο».

Η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης, εμφανίζεται σε βίντεο την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την ίδια καπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα από το κτήριο της επίθεσης, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει ώστε να απομακρυνθεί από την Καλλιθέα. Υπάρχει επίσης και η μαρτυρία της οδηγού του ταξί που την μετέφερε τόσο την ημέρα της πρόβας όσο και την ημέρα της επίθεσης, από την Καλλιθέα στο Μετς.

Βίντεο με τη δράστιδα να τρέχει από το σημείο της επίθεσης με το βιτριόλι

Gepostet von Flash.gr Life am Freitag, 12. Juni 2020

Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ευρήματα στο σπίτι και στην τσάντα της φερόμενης ως δράστιδος: Η περούκα, η τηλεκάρτα, η καμπαρντίνα, το σακίδιο και το παντελόνι-καμπάνα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

«Τί θέλετε από εμένα; Για ποιον λόγο με πιάνει εμένα η Ασφάλεια; Δεν ξέρω τί μου λέτε», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγα της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές επίσης επισημαίνουν ότι η κατηγορούμενη είχε αποπειραθεί να κάνει την επίθεση στις 19 Μαΐου. Όμως, το ταξί που είχε καλέσει άργησε και έτσι ανέβαλε την επίθεση για την επομένη, 20 Μαϊου. Μια ακόμα λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι μετά την επίθεση (οπότε είχε απενεργοποιημένο το κινητό τηλέφωνό της) η συσκευή ενεργοποιείται στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει η αδερφή της κατηγορούμενης.

Το ιδιόχειρο σημείωμα

Επίσης, ενδιαφέρον έχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στην κατοχή της 35χρονης. Το ιδιόχειρο σημείωμα ξεκινάει με τις λέξεις «τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει με τη φράση «δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σημείωμα αυτό που αποτυπώνει τον τρόπο σκέψης της 35χρονης, σχετίζεται με το σχέδιο που υποστηρίζουν ότι είχε καταστρώσει, προκειμένου να κάνει κακό στην Ιωάννα, και «αποκαλύπτει» παράλληλα το κίνητρο της επίθεσης, δηλαδή την ερωτική αντιζηλία με «πέτρα του σκανδάλου» τον πρώην σύντροφό της.

Επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις του φιλικού-συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος όπου οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα κίνητρα της επίθεσης. Παρατίθεται το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων της περιοχής όπου φαίνονται οι κινήσεις του θύματος και της δράστιδος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ιωάννα στην κατάθεσή της όταν της ζήτησαν να περιγράψει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι είπε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντίλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και μαλλιά. Ήταν αδύνατη και εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πιο κοντή από εμένα στο ύψος, αλλά εγώ φορούσα τακούνια περίπου 9 πόντους. Τα ρούχα της ήταν σκούρα και είχε μακρυμάνικο πανωφόρι, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Η ηλικία της μου φάνηκε 30-40 ετών…».

Μάλιστα η Ιωάννα Π. είπε ότι «τη στιγμή της επίθεσης η ποσότητα του υγρού που μου έριξε στο πρόσωπο ήταν πολύ μεγάλη. Και με μία μόνο κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο συμπέρανα ότι το δοχείο που είχε μέσα το υγρό είχε μεγάλο στόμιο». Τέλος, οι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη της έρευνας εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η συλληφθείσα είναι το ίδιο άτομο με την ύποπτη που έχει βιντεοσκοπηθεί από τις κάμερες ασφαλείας και η δράστις της επίθεσης.

Δείτε αναλυτικά το υλικό της δικογραφίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments