Διεθνή

Ναυάγιο Τυνησία: Στους 61 οι νεκροί – Ανάμεσα τους και ένα μωρό

Ναυάγιο Τυνησία: Στους 61 οι νεκροί – Ανάμεσα τους και ένα μωρό
Ναυάγιο Τυνησία: Δεν έχει τέλος το δράμα στην Τυνησία αφού στους 61 έχουν ανέλθει οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της χώρας. Δυστυχώς, ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους θανάτους είναι και αυτός ενός μωρού.

Το ναυάγιο στην Τυνησία με το πλοίο με τους μετανάστες συνεχίζει να βγάζει θλιβερές ειδήσεις. Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου, κυρίως υπηκόοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αυξήθηκε στους 61 νεκρούς.

Ο απολογισμός αυτός έγινε γνωστός από Τυνήσιο αξιωματούχο. Στο σκάφος που απέπλευσε από το νησί Κερκένα το περασμένο Σαββατοκύριακο με σκοπό να φθάσει στις ακτές της Ιταλίας είχαν επιβιβαστεί δεκάδες άνθρωποι. Από την Πέμπτη, οι τυνησιακές Αρχές έχουν κηδέψει δεκάδες από τα θύματα του ναυαγίου.

Νεκρό κι ένα μωρό

Η ακτοφυλακή ανέσυρε κι άλλα πτώματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού ενός βρέφους, με τον απολογισμό να φθάνει έτσι τους 61 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας. Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή, έκανε λόγο για 55 νεκρούς.

Όπως θυμίζει το ΑΠΕ, πέρυσι 86 αφρικανοί μετανάστες είχαν πνιγεί όταν το πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί για να φθάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη βυθίστηκε στα ανοικτά των τυνησιακών ακτών. Επρόκειτο για ένα από τα χειρότερα ναυάγια που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αρχές της Τυνησίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η νέα τραγωδία αποτέλεσε «αναπόφευκτη συνέπεια της περιοριστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη μετανάστευση», καθώς οι Βρυξέλλες επικεντρώνονται περισσότερο «στην ασφάλεια» των κρατών μελών της παρά στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος «με δεδομένη την κατάσταση» στην εμπόλεμη Λιβύη.

Τραγωδία και στην Κίνα

Μια θλιβερή είδηση έρχεται από την Ασία, καθώς έγινε έκρηξη σε βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο που εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο της ανατολικής Κίνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν όταν έγινε έκρηξη σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο στην πόλη Γουενλίνγκ.

Το βυτιοφόρο εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και εργοστάσια (!), όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή 14/6 οι κινεζικές Αρχές. Συνολικά, 172 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σήμερα, την επομένη της τραγωδίας αυτής κοντά στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά της χώρας), σύμφωνα με τις κινεζικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Οι 24 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments