Ελλάδα

Οίκοι ανοχής ανοίγουν: Ο πληρωμένος έρωτας αλλάζει

Οίκοι ανοχής ανοίγουν: Ο πληρωμένος έρωτας αλλάζει
Οίκοι ανοχής ανοίγουν: Σήμερα 15 Ιουνίου ανοίγουν και πάλι οι οίκοι ανοχής, αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με την εποχή πριν την καραντίνα.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρέασε άμεσα πολλούς κλάδους. Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν για μεγάλο διάστημα καθώς είναι ένα επάγγελμα με έντονη σωματική επαφή. Ωστόσο με τις τελευταίες εβδομάδες έχει εφαρμοστεί η σταδιακή άρση των μέτρων. Έτσι λοιπόν, σήμερα 15 Ιουνίου ανοίγουν και πάλι για τους πελάτες οι οίκοι ανοχής. Φυσικά θα πρέπει να τηρηθούν μια σειρά από μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Υγείας.  Το προσχέδιο της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας αποτελείται από περισσότερες από χίλιες λέξεις. Η εφημερίδα «Καθημερινή» το έφερε στη δημοσιότητα στο πρόσφατο φύλλο της.

Σε αυτό το προσχέδιο λοιπόν περιλαμβάνονται πολλά που, αν και απολύτως αναγκαία για την αποφυγή διασποράς της COVID-19, αδυνατούμε να φανταστούμε πώς μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα τοποθετηθούν, για παράδειγμα, στον εξωτερικό χώρο «ευκρινή σημάδια που εξασφαλίζουν την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών που περιμένουν»; Πώς θα επιτευχθεί η «τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας»; (Μέτρο για τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος…).

Ιδού μερικοί από τους νέους κανονισμούς:

  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
  • Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
  • Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
  • Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
  • Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
  • Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
  • Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
  • Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
  • Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments