Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ξεκινούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές πιθανού εμβολίου στη Βρετανία

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ξεκινούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές πιθανού εμβολίου στη Βρετανία
Εμβόλιο κορωνοϊός: Εντός ημερών οι πρώτες κλινικές δοκιμές. Θα πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας τεχνολογίας.

Οι επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στις πρώτες δοκιμές του εμβολίου, ένα εμβόλιο- σανίδα σωτηρίας, απέναντι στον φονικό ιό. Ειδικότερα, η επιστημονική κοινότητα στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου θα αρχίσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου κατά της  νόσου COVID-19 εντός της εβδομάδας με την προσπάθεια αυτή να υποστηρίζεται οικονομικά από κεφάλαια 45 εκατομμυρίων λιρών (56,50 εκατομμυρίων δολαρίων) από τη βρετανική κυβέρνηση αλλά και από ιδιώτες που θέλησαν να δωρίσουν  τα εν λόγω ποσά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας τεχνολογίας, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να μεταμορφώσει την ανάπτυξη των εμβολίων. Το επίκεντρο της δράσης της νέας τεχνολογίας βρίσκεται στην άμεση αντίδραση κατά εξελισσόμενων ασθενειών όπως η πανδημία COVID-19 που προκαλείται από το νέο κορωνοϊό.

Συναγερμός στο Πεκίνο

Ο φόβος για δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνεται μέρα με τη μέρα, λεπτό προς λεπτό, πρόκειται για τη σοβαρότερη αναζωπύρωση στην Κίνα από τον Φεβρουάριο του 2019 που ξέσπασε ο φονικός ιός στην Ούχαν. Οι αρχές του Πεκίνου επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα στο πλαίσιο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης στην πρωτεύουσα. Ειδικότερα, οι αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από την πρωτεύουσα της Κίνας σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου και αναστέλλοντας κάποιες από τις συγκοινωνίες προς άλλες επαρχίες και περιοχές.

Το καθεστώς της καραντίνας έχει επιστρέψει. Σε πολλές γειτονιές έχουν στηθεί σημεία ελέγχου που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, τα σχολεία έχουν κλείσει, στους δημότες συστήνεται σθεναρά να τηρούν αυστηρά τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Το ξέσπασμα ιχνηλατήθηκε στο τεράστιο παζάρι τροφίμων Σινφάντι, αγορά χονδρικής στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου όπου χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος αλλάζουν χέρια καθημερινά. Ο δήμος του Πεκίνου χαρακτήρισε κι άλλες συνοικίες μεσαίου επιπέδου κινδύνου, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 22. Οι περιοχές μεσαίου κινδύνου προβλέπεται να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού, προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό τους. Τη νύχτα, σε ορισμένα τμήματα της πόλης, όπως συνοικίες όπου υπάρχουν παλιά συμπλέγματα κατοικιών, τα λεγόμενα χουτόνγκ, στήθηκαν οδοφράγματα και φυλάκια.

«Ετοιμο ως τον Οκτώβριο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό» λέει φαρμακευτική εταιρεία – Δείτε παράλληλα το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments