Αθλητισμός

Λούκας Λεκαβίτσιους: Στην Αθήνα ο Λιθουανός

Λούκας Λεκαβίτσιους: Στην Αθήνα ο Λιθουανός
Λούκας Λεκαβίτσιους: Στην πρωτεύουσα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Λούκας Λεκαβίτσιους, με τις φήμες που τον θέλουν να γίνεται «πράσινος» να φουντώνουν.

Στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο ο Λιθουανός πλέι μέικερ βρίσκεται στην πρωτεύουσα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν αποκλείεται να έχει έρθει για προσωπικές του υποθέσεις, όμως η επικείμενη αποχώρησή του από τη Ζαλγκίρις Κάουνας είναι ικανή να “φουντώσει” τα σενάρια. Στο “τριφύλλι” άλλωστε αναζητούν τον παίκτη θα στελεχώσει τον βασικό πλέι μέικερ της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Ο Λιθουανός πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα της Ζαλγκίρις έχοντας 10,5 πόντους, 2,8 ασίστ, με 40% στο τρίποντο, όντας ένας από τους ηγέτες της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί πως από πλευράς Παναθηναϊκού δεν προκύπτει -τουλάχιστον για την ώρα- κάποιον ενδιαφέρον. Επίσης, υπενθυμίζεται πως ο Λεκαβίτσιους έχει μεγάλη αδυναμία στην Ελλάδα, αφού κατά τα δύο χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό δεν σταματούσε να λέει πόσο απολαμβάνει την παραμονή στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον “Λέκα”:

Ο Λούκας Λεκάβιτσιους ανδρώθηκε μπασκετικά στη Ζάλγκιρις Κάουνας στην δεύτερη ομάδα της οποίας άρχισε να αγωνίζεται το 2012. Στην πρώτη ομάδα της Ζάλγκιρις Κάουνας ξεκίνησε να παίζει από το 2014. Μαζί της κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Λιθουανίας, ενώ συμμετείχε και στην Ευρωλίγκα, όπου ειδικά την περίοδο 2016-2017 τα πήγε περίφημα, έχοντας 8,5 πόντους (75,9% βολές, 50,7% δίποντα, 33,8% τρίποντα), 3,5 ασίστ, 1,9 ριμπάουντ και 1,7 λάθη σε 18:06 λεπτά ανά αγώνα σε 30 εμφανίσεις.

Στις 29 Ιουνίου του 2017 ο Λεκάβιτσιους υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό.  Τη σεζόν 2017-2018 κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2018 η οψιόν ανανέωσης που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τους πράσινους ενεργοποιήθηκε και έτσι παρέμεινε στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Τον Φλεβάρη του 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ με 79-73. Τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα με τα πράσινα νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0. Στις 17 Ιουνίου 2019, ανακοινώθηκε η επιστροφή του Λεκάβιτσιους στην Ζάλγκιρις Κάουνας, μετά από δυο χρόνια στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Στις 16 Φεβρουαρίου 2020, κατέκτησε το Κύπελλο Λιθουανίας.

Δείτε τον εν δράσει:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments