Ελλάδα

10χρονη Μαρκέλλα: Ποια είναι η κοκκινομάλλα – Τι ζητά η οικογένεια

10χρονη Μαρκέλλα: Ποια είναι η κοκκινομάλλα – Τι ζητά η οικογένεια
10χρονη Μαρκέλλα: Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται η κοκκινομάλλα που κατηγορείται ότι άρπαξε την δεκάχρονη από τη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα.

Η Αστυνομία έχει ήδη προσαγάγει την κοκκινομάλλα που κατηγορείται ότι άρπαξε τη δεκάχρονη Μαρκέλλα στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη. Η μυστηριώδης γυναίκα φέρεται να πήρε το παιδί, αλλά ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το κίνητρο πίσω από τη συγκεκριμένη σοβαρή υπόθεση.

Η συγκεκριμένη γυναίκα εντοπίστηκε σε παραλία της Πιερίας και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστή στην Μαρκέλλα και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο παρελθόν έμενε στην ίδια γειτονιά με το κορίτσι. Από εκεί και πέρα η Αστυνομία εξετάζει και άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής που θεωρείται ως το πρόσωπο-κλειδί τόσο για την πρόσφατη υπόθεση της προσαγωγής όσο και για τα όσα είχαν γίνει στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η αποκάλυψη πως στο αίμα της 10χρονης Μαρκέλλας εντοπίστηκαν ουσίες από κοκτέιλ ναρκωτικών.

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από τις δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου. Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα», χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε το κορίτσι αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Φυσικά, η ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων θα αποκαλύψει αν οι ουσίες χορηγούνταν στο κορίτσι πριν το συμβάν της περασμένης Πέμπτης ή αν της τα έδωσε κάποιος κατά τη διάρκεια των 44 ωρών που αναζητούταν.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Χθες, στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, από την οποία ζήτησε και έλαβε ακρόαση, βρέθηκε συνοδεία της δικηγόρου του ο αδελφός της Μαρκέλλας. Δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει την επιμέλειά της σε περίπτωση που το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής κριθεί ακατάλληλο.

Σε δηλώσεις της μετά την ακρόαση η συνήγορός του Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε πως θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών να δοθούν απαντήσεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής, ενώ επισήμανε πως προέχει από εδώ και στο εξής να είναι καλά το παιδί. «Είχαμε μια ακρόαση από την εισαγγελέα Ανηλίκων και μάλιστα είχαμε μια μεγάλη συζήτηση.

Είναι απόφαση του αδελφού και της υπόλοιπης οικογένειας που εκπροσωπώ οι δηλώσεις να γίνονται από μένα επειδή πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ένα ανήλικο κοριτσάκι και όλα πρέπει να βρίσκονται σε μυστικότητα μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, από την προανάκριση μέχρι και την ανάθεση της επιμέλειας αν τυχόν κριθεί ακατάλληλο το περιβάλλον της οικογένειας. Από εκεί και πέρα, προετοιμάζουμε μια έρευνα, εξετάζεται το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω από όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς, και ζητήσαμε και άδεια να την επισκεφθούμε στο νοσοκομείο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν», σημείωσε, τονίζοντας πως το σημαντικότερο όλων είναι η ηρεμία του παιδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments