Ελλάδα

Γιατρός «μαϊμού»: Το λάθος που πρόδωσε τον απατεώνα γιατρό – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή

Γιατρός «μαϊμού»: Το λάθος που πρόδωσε τον απατεώνα γιατρό – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή
Γιατρός «μαϊμού»: Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων η αποκάλυψη της υπόθεσης του απατεώνα γιατρού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η συγκλονιστική υπόθεση.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται για να ρίξουν “φως” στην υπόθεση του γιατρού «μαϊμού» ο οποίος συνελήφθη, από την Ασφάλεια Αττικής  και κατηγορείται για τον θάνατο δυο ανήλικων καρκινοπαθών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθηση, ενώ εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης πολύ μεγάλης αξίας σε βάρος γνωστού επιχειρηματία. Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, ενώ εμφανιζόνταν και ιδιαιτέρως θρησκόπληπτος και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, παρίστανε τον διακεκριμένο γιατρό, που μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο.

H “θεραπεία” που χρησιμοποιούσε

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων. Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τηi ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Το λάθος που τον πρόδωσε

Η αποκάλυψη των στοιχείων του «γιατρού» επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε ένας γιατρός, από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε «αναλάβει». Εκεί ο 47χρονος προδόθηκε καθώς δεν ήξερε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση. Εκτός από αυτό ακούμπησε και το μέτωπό του με τα χέρια, κάτι που δεν κάνουν οι γιατροί μέσα στα χειρουργεία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες την Τρίτη (16 Ιουνίου), σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα 13 τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός. Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Δικαιωμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, όπως δηλώνουν στον ΣΚΑΙ. «Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, όμως να μην πέσουν κι άλλα θύματα» λέει ένας εξ αυτών. «Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντως το παιδί μας χάθηκε», αναφέρει συγγενής θύματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος έλεγε στους ασθενείς να σταματήσουν τη λήψη των κανονικών φαρμάκων και τους έδινε διάφορα -δικά του- σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, κάνναβη.

Οι γιατροί βρήκαν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.

«Εκείνο που ξέρω και θέλω κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός» τονίζει ο συγγενής θύματος αναφέροντας πως το ζήτημα μετά πήρε τον δρόμο της Αστυνομίας μετά γι’ αυτό τον λόγο έφτασε στην επιφάνεια. Μαζί με τον υποτιθέμονο γιατρό, κατηγορείται και η σύζυγός του, όπως επίσης και δυο γιατροί που είχαν σχέσεις μαζί του. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν κατάλαβε η σύζυγος του ότι σφίγγει ο κλοιός, έφυγε από το σπίτι. Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments