Ελλάδα

Λαμία κορωνοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ των άμεσων επαφών των κρουσμάτων του ιού

Λαμία κορωνοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ των άμεσων επαφών των κρουσμάτων του ιού
Λαμία κορωνοϊός: Πραγματοποιήθηκαν άλλα 13 τεστ στο πλαίσιο του επανέλεγχου των στενών επαφών του ζευγαριού που μολύνθηκε από τον φονικό ιό στη Λαμία - Θετική η έκβαση, όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Λαμία, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου με τα τεστ να βγαίνουν όλα αρνητικά. Υπενθυμίζεται ότι χθες  Τετάρτη 17 Ιουνίου έγιναν  άλλα 13 τεστ (7+6) από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λαμίας, στο πλαίσιο του επανέλεγχου των στενών επαφών του ζευγαριού που μολύνθηκε από τον φονικό ιό στη Λαμία και επιπλέον προσώπων που ήρθαν κοντά σε επαφές αυτών. Τα τελευταία 13 τεστ είχαν παρθεί από το Νοσοκομείο Λαμίας και με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς είχαν σταλεί για εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αφορούσαν τις επτά στενές επαφές του δεύτερου ζευγαριού από τη Λαμία, που είχαν ξαναδώσει αρνητικό αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα, συν έξι ακόμη άτομα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν σχέση με θετικό δείγμα covid-19.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τα παραπάνω δείγματα, το Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζει τα δικά του τεστ σε «ύποπτες» περιπτώσεις, ενώ πολλά περισσότερα ήταν τα τελευταία 48ωρα, τα τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλο τον νομό. Με συνεχή τεστ σε κοινωνικές ομάδες, δομές και περιοχές που επιλέγονται με τον ειδικό αλγόριθμο από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, συνεχίζεται και στη Στερεά Ελλάδα, η προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εχίνος Ξάνθης 

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι υπάρχει άλλος ένας καταγεγραμμένος θάνατος από κορωνοϊό στην περιοχή. Συγκεκριμένα μια γυναίκα 64 ετών έχασε τη ζωή της και έγινε το πέμπτο θύμα του ιού μέσα σε λίγες ημέρες.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα κάτι που επιβάρυνε την κατάσταση της και τελικά έχασε τη μάχη.

Έπειτα από τη μακρά σύσκεψη στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων σχετικά με τη «συμπεριφορά» του ιού τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, ΠΕ Ξάνθης αποφασίστηκε να τεθεί σε απόλυτο lockdown ο Εχίνος στο πλαίσιο αποτροπής της διασποράς του ιού.

Σε συνέχεια των 73 νέων κρουσμάτων στον οικισμό και των τεσσάρων θανάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες στην περιοχή, και σε άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments