Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: 32 νέα κρούσματα – Νέα εστία μόλυνσης υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο

Κορωνοϊός Κίνα: 32 νέα κρούσματα – Νέα εστία μόλυνσης υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο
Κορωνοϊός Κίνα: Συνεχίζονται να σημειώνονται νέα κρούσματα στο Πεκίνο, αν και πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας έχουν τεθεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής.

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι τις τελευταίες ημέρες στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς σημειώθηκαν 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, εκ των οποίων τα 25 από εντοπίστηκαν στο Πεκίνο,  σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας. Σημειώνεται ότι οι αρχές του Πεκίνου έχουν επιβάλλει περιορισμούς σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής. Η επανεμφάνιση του φονικού ιού στην κινεζική πρωτεύουσα  συνδέεται με την αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου πωλούνται καθημερινά χιλιάδες λαχανικά φρούτα και είδη κρέατος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα”, ενώ δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα σε νοσοκομεία της Κίνας βρίσκονται 293 ασθενείς, των οποίων 13 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, ενώ 78.398 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο  του 2019 ανέρχεται μέχρι και αυτή τη στιγμή σε 4.634 νεκρούς επί του συνόλου των 83.325 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση άγριων ζώων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στου ανθρώπους, όπως και του κορωνοιού που “καραδοκεί”, αν και θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται η χρήση παραγώγων άγριων ζώων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι υγειονομικοί κανόνες φαίνεται να εκλείπουν στην υπαίθρια αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου.

 Αν και το Πεκίνο δεν έχει τεθεί υπό αυστηρό lockdown για όλους, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους, η κινεζική πρωτεύουσα έχει επιβάλει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Οι κάτοικοι 32 συνοικιών που χαρακτηρίστηκαν μετρίου κινδύνου και μιας περιοχής που χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου απαγορεύεται να φύγουν από την πόλη, ενώ οι κάτοικοι περιοχών χαμηλού κινδύνου πρέπει να επιδείξουν αρνητικά τεστ προκειμένου να την εγκαταλείψουν.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ μέσα σε λίγες ημέρες καθώς οι αρχές ενέτειναν τις προσπάθειες να εντοπίσουν όσους μολύνθηκαν από κρούσματα της Σινφάντι ή όσους μολύνθηκαν από τον ιό εκεί. Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα οι επαρχίες Χεμπέι, Λιαονίνγκ, Σιτσουάν και Ζεγιάνγκ είχαν αναφέρει μικρό αριθμό κρουσμάτων που σχετίζονταν με τη Σινφάντι. Επίσης, μια μικρή πόλη στη Χεμπέι με καθόλου κρούσματα που να συνδέονται με το Πεκίνο προχώρησε σε μερικό lockdown σήμερα, απαγορεύοντας την είσοδο σε φορτηγά και την έξοδο σε κατοίκους με πυρετό και βήχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments