Πολιτική

Σάλος από το spot του Σύριζα

Σάλος από το spot του Σύριζα
Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκαστε το spot της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι μια πραγματικότητα πως ο Σύριζα και το επιτελείο γύρω από τον κ. Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει αδικαιολόγητα λάθη όσον αφορά την επικοινωνιακή πολιτική, τα οποία εκθέτουν τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένα από τα τελευταία είναι το απαράδεκτο σποτ με το οποίο στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Το νέο σποτ του Σύριζα διάρκειας 1 λεπτού και 9 δευτερολέπτων κατακρίθηκε από τον δημοσιογραφικό κλάδο με επιστολή που έστειλε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του Τύπου η ΕΣΗΕΑ, χθες το βράδυ στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα Πάνο Σκουρλέτη.

Με το νέο spot ο Συριζα στην προσπάθειά του να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της χρηματοδότησης Μέσων Ενημέρωσης για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” η οποία ήταν για την φονική πανδημία του κορωνοϊού και που πραγματοποιήθηκε και σε άλλες χώρες του κόσμου με αντίστοιχες καμπάνιες, κατάφερε να στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους. Η ΕΣΗΕΑ στην επιστολή της προς τον κ. Σκουρλέτη ανέφερε:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής. Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

Το ατυχές επικοινωνιακό «εύρημα» της Κουμουνδούρου, «τσουβαλιάζει» συλλήβδην δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης θεωρώντας ότι χρηματίζονται για να υμνούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το βίντεο, προφανώς επιχειρεί να αλλάξει την άβολη ατζέντα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εξακολουθεί να σπαράσσεται από την υπόθεση με τα σπίτια του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Υπό τον τίτλο «πόσο στοιχίζει ο Μωυσής» το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή με συνηθισμένη χροιά στη φωνή της «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα. Αμέσως η παρουσιάστρια, αλλάζει ύφος και φρασεολογία: «Ο πρωθυπουργός μας» λέει και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά. Τότε η παρουσιάστρια, αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Από την πλευρά της η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων “ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ” ανέφερε: “Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο Με ανακοίνωσή της η «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» καλεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ «να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ. «Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κόμμα που ως κυβέρνηση έκλεισε το Mega, προσπάθησε να εξαφανίσει το ΔΟΛ, εξαθλίωσε το δημοσιογραφικό κλάδο και συναλλάχθηκε με εκλεκτούς του εργοδότες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μιλά σε τηλεοπτικό του σποτ για ειδήσεις που εξαγοράζονται».

Με αφορμή το βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» οι δημοσιογράφοι της ένωσης σημειώνουν: «Κατηγορεί συλλήβδην το δημοσιογραφικό κλάδο χωρίς ίχνος ντροπής προφανώς κρίνοντας από πρακτικές που εφάρμοσε κατά κόρον το κόμμα Τσίπρα στο παρελθόν. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσιογραφικό κλάδο έχει πρόθυμους κολαούζους του, τους Ενωμένους Δημοσιογράφους της Μαρίας Αντωνιάδου και τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Σταύρου Καπάκου που διοικούν την ΕΣΗΕΑ».

«Αντί να ενδιαφερθούν για την εξαθλίωση των δημοσιογράφων το μόνο τους μέλημα είναι πως θα πάρουν χρήματα οι εργοδότες αλλά και με ποιο τρόπο θα τα πάρουν για να ικανοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι δημοσιογράφοι είναι ιδιοκτήτες. Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή το ανεκδιήγητο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να διασώσει τη τιμή του κλάδου και να βάλει στη θέση του το ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα το κατάπτυστο σποτ που διανέμει. Ας βρει άλλους τρόπους να λύσει τις διαφορές του με την κυβέρνηση. Τον ενημερώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ρεπορτάζ, όσο και αν είμαστε εξαθλιωμένοι όσο και αν ενοχλούμε» σημειώνουν από τη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ.

Αντιδράσεις και από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν το βίντεο και αναφέρουν: «Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουν το βίντεο που προσβάλει τους δημοσιογράφους και τους εμφανίζει να χρηματίζονται. Από τη πρώτη στιγμή ζητάμε διαφάνεια αλλά και τα κριτήρια επιλογής για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα είναι για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι ο εύκολος στόχος». Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν εκφράσει την αγνάκτησή τους μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments