Ελλάδα

Κρήτη: Ένοχος για ασέλγεια σε μαθήτριες ιδιοκτήτης φροντιστηρίου

Κρήτη: Ένοχος για ασέλγεια σε μαθήτριες ιδιοκτήτης φροντιστηρίου
Κρήτη: Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ρεθύμνου, το οποίο του όρισε είκοσι χρόνια φυλάκισης.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου από τα Χανιά, ο οποίος αντιμετώπισε τις κατηγορίες για ασέλγεια σε τέσσερις κοπέλες και προσβολή αιδούς σε δύο άλλες κοπέλες, κρίθηκε ένοχος.

Όλες οι κοπέλες ήταν μαθήτριές του, με την υπόθεση να εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ρεθύμνου, το οποίο του όρισε είκοσι χρόνια φυλάκισης.

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019

Πάντως, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο εν λόγω άνδρας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνείτο τις κατηγορίες που τον βάρυναν. Να τονίσουμε πως ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και καθηγητής στα Χανιά, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019.

Από την αρχή υπήρχαν οι κατηγορίες αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης αυτών σε ασέλγεια, μετά από καταγγελίες μαθητριών του φροντιστηρίου του, που την περίοδο εκείνη ήταν 13 ετών έως και 15 ετών, όλες μαθήτριες γυμνασίου.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του

Ο 58χρονος που έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του και υποστήριξε ότι είχε την συναίνεση των κοριτσιών στις πράξεις του, δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο του Ρεθύμνου, όπου μετά και την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε την τιμωρία του για την εν συνόλω δράση του, άκουσε την απόφαση των δικαστών για είκοσι χρόνια φυλάκιση.

Οι πρόσφατες περιπτώσεις που ήρθαν στην επιφάνεια, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς δεκάδες είναι εκείνες που δεν αποκαλύπτονται ποτέ, με τα θύματα να βιώνουν σιωπηλά τις επιπτώσεις των κακοποιήσεων και τις χρόνιες «χαρακιές» που αφήνουν στο σώμα και την ψυχή τους.

Πολλές οι υποθέσεις για ασέλγεια σε ανήλικο

Για παράδειγμα, το 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία, θύματα βιασμού έπεσαν 156 άτομα, εκ των οποίων 73 ήταν ανήλικα παιδιά, ενώ 31 δράστες ήταν επίσης ανήλικοι. Εκείνη την περίοδο είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας, η περίπτωση βιασμού μιας 14χρονης στην Κάλυμνο από έναν 67χρονο.

Το 2016 κατεγράφησαν 155 βιασμοί, εκ των οποίων 64 σε βάρος ανηλίκων, οι ανήλικοι δράστες ήταν 23. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η περίπτωση ενός 16χρονου Πακιστανού που είχε πέσει θύμα άγριου βιασμού στον χώρο κράτησης ανήλικων και ασυνόδευτων προσφύγων, στο hot spot της Μόριας, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του, είχε σοκάρει την κοινωνία της Λέσβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments