Ελλάδα

Λυκούργος Λιαρόπουλος: Πέθανε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας

Λυκούργος Λιαρόπουλος: Πέθανε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας
Λυκούργος Λιαρόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δράση και με το Ποτάμι.

Έφυγε την Κυριακή (21 Ιουνίου) από τη ζωή ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Δράση το 2012 και το Ποτάμι το 2015.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είχε τοποθετηθεί με απόφαση του Βασίλη Κικίλια στον ΟΟΣΑ προκειμένου να εκπροσωπεί την Ελλάδα. Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, είχε γεννηθεί το 1944, στη Βυτίνα Αρκαδίας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στις ΗΠΑ 1963-1974, B.Α. Hamilton College, PhD Michigan State University.

Δίδαξε Οικονομικά και Οργάνωση της Υγείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έχοντας εκπαιδευτεί καταλλήλως, δίδαξε Οικονομικά και Οργάνωση της Υγείας, στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, 1987 – 2011. Ήταν εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ από το 1994. Ιδρυτής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας το 1995.

Υπήρξε και υποδιοικητής του ΙΚΑ

Υπήρξε, επίσης, υποδιοικητής του ΙΚΑ 1984 – 1987, Ιδρυτικός Πρόεδρος – Γεν. Διευθυντής του Α’ ΠεΣΥΠ Αττικής 2000-2003, Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ 1994 – 2014. Είχε γράψει δύο Πανεπιστημιακά Συγγράμματα και δέκα βιβλία ενώ ήταν τακτικός αρθρογράφος στον Τύπο. Τελευταία του Βιβλία «Η Σιωπή των Θυμάτων: 70 Χρόνια Ψέματα», Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 2016 και «US Health: A Failed System», Stergiou Limited, Publishers. 2016.

Είχε μία διεισδυτική ματιά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας 

«Οι επτά πληγές της Ελληνικής Κοινωνίας» είναι ένα από τα τελευταία του βιβλία, Αποτελεί μία διεισδυτική ματιά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής πραγματικότητας.  Τα άρθρα του βιβλίου εξετάζουν την προβληματική λειτουργία της Ελλάδας σε επτά βασικούς τομείς: τη δυσλειτουργική δημοκρατία, τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και ασφάλεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, την παιδεία και τον πολιτισμό και τέλος, το γενικότερο ηθικό και οικονομικό υπόδειγμα.

Ένας ακόμα αιφνίδιος θάνατος…

Την τελευταία του πνοή άφησε και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Παπαπολίτης. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941. Σπούδασε στη Νομική Σχολή, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μεταπτυχιακά στο Τορόντο. Ήταν γιος του Σάββα Παπαπολίτη του αρχηγού της ΕΠΕΚ και συνιδρυτή της Ένωσης Κέντρου.

Το 1963 ήταν διευθυντής στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Σοφοκλή Βενιζέλου. Εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία το 1979 και το 1980 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο Υπουργείου Χωροταξίας. Το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Πολιτεύτηκε για τελευταία φορά το 1996, ενώ το 2000 αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments