Ελλάδα

Ταινία μαθητών Κρήτη: Κερδίζει βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ

Ταινία μαθητών Κρήτη: Κερδίζει βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ
Ταινία μαθητών Κρήτη: Η μικρή μήκους μαθητική ταινία «SOSίβιο» κατέκτησε το Βραβείου Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαλένθια.

Η μικρή μήκους μαθητική ταινία «SOSίβιο» κατέκτησε το Βραβείου Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαλένθια. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για τα «πρωτάκια» του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων στην Κρήτη και τους εκπαιδευτικούς Νικόλαο Γαλάνη και Νίκο Κωνσταντάκη. Το «SOSίβιο» πραγματεύεται  το προσφυγικό θέμα και πρόκειται για μια ταινία που διδάσκει την ενσυναίσθηση δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι απόλυτα εκπαιδευτικό αλλά ταυτόχρονα εναλλακτικό.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου των δημιουργών η« ταινία άγγιξε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αλλά και τους θεατές που την παρακολούθησαν. Η εικόνα της Ντιάνας ως μικρής προσφυγοπούλας που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, συγκίνησε ενώ και οι υπόλοιποι λιλιπούτειοι συμμαθητές της κέρδισαν τις εντυπώσεις και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές κριτικές αλλά και ψήφους από το κοινό.»

Η εικόνα των μαθητών ενός μικρού επαρχιακού σχολείου της Κρήτης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διασπείροντας το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη

«Ένα βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών και ένα κίνητρο για εμάς τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και πάθος το λειτούργημά μας… Πιο σημαντικό είναι πως η εικόνα των μαθητών ενός μικρού επαρχιακού σχολείου της Κρήτης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διασπείροντας το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη.», τόνισε ο εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης της ταινίας Νικόλαος Γαλάνης.

Άλλες διακρίσεις

Η ταινία με τον ευφάνταστο τίτλο γυρίστηκε το 2016 και το ταξίδι της δεν λέει να τελειώσει. Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία μικρού μήκους με τον ευφάνταστο τίτλο που έχει ως θέμα της το προσφυγικό ζήτημα, διακρίνεται σε φεστιβάλ κινηματογράφου. Έχει προηγηθεί το Τιμητικό Βραβείο στο West Side Mountains Doc Fest καθώς και συμμετοχές σε Ευρώπη (Sarajevo Winter Festival 2019, Marano Ragazzi Spot Festival), Ασία (XXXV NPS INTERNATIONAL CHILDREN’S FILM FESTIVAL), Αφρική (Inshort Film Festival 2019) και Αμερική (FECEA – Festival de Cinema Escolar de Alvorada) μεταξύ άλλων.

Μπορείτε παρακάτω να απολαύσετε την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που διατίθεται δωρεάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments