Ελλάδα

Χαλάζι Μεσόγεια: Χειμωνιάτικες εικόνες από την καλοκαιριάτικη κακοκαιρία

Χαλάζι Μεσόγεια: Χειμωνιάτικες εικόνες από την καλοκαιριάτικη κακοκαιρία
Χαλάζι Μεσόγεια: Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού έπεσε στην περιοχή της Αττικής παρά το ότι έχουμε 22 Ιουνίου.

Η κακοκαιρία έφερε εικόνες του χειμώνα στα Μεσόγεια παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στις 22 Ιουνίου. Το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή της Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες

Καταστροφές και στις Σέρρες από πλημμύρα

Καταστροφές υπήρξαν και στις Σέρρες εξαιτίας πλημμύρας στη συνοικία Αγ. Σοφία και στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων. Τεράστιος όγκος νερού με φερτά υλικά πλημμύρισε σπίτια και έκλεισε δρόμους. Μετά από βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιούνη υπερχείλισε ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, με αποτέλεσμα πλημμύρες και καταστροφές στη συνοικία της Αγ. Σοφίας και στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Σε απέραντο βούρκο μετατράπηκε η συνοικία στην πόλη των Σερρών από τον τεράστιο όγκο νερού και φερτών υλικών που κατέβασε.

Η υπερχείλισή του πλημμύρισε δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών και στις δυο πλευρές της κοίτης του, ενώ οι δρόμοι καλύφτηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης ήταν για ώρες απροσπέλαστοι.Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα! Με κουβάδες, και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν νερά, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη. Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ επί τόπου στη γέφυρα της Σιγής και στους γύρω δρόμους έσπευσαν και συνεργεία της ΔΕΥΑΣ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται, το απόγευμα της Δευτέρας πρόκειται να ξεκινήσουν καταιγίδες στην Αττική και αναμένεται να πλήξουν το 80% της επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε πολλές περιοχές έχουν μαζευτεί μαύρα σύννεφα που προμηνύουν την βροχή που έρχεται, ενώ σε κάποιες άλλες έχουν ήδη αρχίσει.

Δείτε βίντεο από το Forecast Weather

Τις επόμενες ώρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην περιοχή της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα ακόμη και μέσα στο Αιγαίο (σ.σ. Βόρειο και Ανατολικό), καθώς και στις Σποράδες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN TV , Κλέαρχος Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Αττική. Στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι τα φαινόμενα αυτή την ώρα να «χτυπούν» τα βόρεια τμήματα του νομού από το ύψος της Κηφισιάς και πάνω, ενώ αναμένεται να καλύψουν όλον τον νομό. Ορατός είναι κι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, ενώ οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς και σε ορισμένες περιπτώσεις και από χαλαζόπτωση (όπως έγινε στα Μεσόγεια).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments