Διεθνή

Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Πάνω από 2 εκατομμύρια τα κρούσματα

Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Πάνω από 2 εκατομμύρια τα κρούσματα
Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Δεν σταματούν να μετρούν νοσούντες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων τα μισά στη Βραζιλία όπου σχεδόν 50.000 άνθρωποι από έχουν πεθάνει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Συνολικά 2.007.621 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Η Βραζιλία μετρούσε σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 1.067.579 μολύνσεις από την covid-19 και 49.976 θανάτους. Είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 1.067.579 από την έναρξη της επιδημίας στην χώρα.

Το Μεξικό έχει καταγράψει περισσότερα από 170.000 κρούσματα, ενώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στην περιοχή, 20.781. Λόγω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό οι αρχές της πόλης του Μεξικού ανέβαλαν την επαναλειτουργία αγορών, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα.

Στη Χιλή οι αρχές προσέθεσαν χθες, Σάββατο 20 Ιουνίου, περισσότερους από 4.000 νεκρούς στον αριθμό των θυμάτων της covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 7.144. Πρόκειται για θανάτους που «ίσως» να οφείλονται στον κορωνοϊό. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 236.748,. Στο Περού ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 250.000, ενώ ο νεκροί ανέρχονται σε 7.861.

Προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:

Ο κόσμος μπήκε σε «επικίνδυνη φάση», καθώς ανοίγουν ξανά οι χώρες που είχαν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας ή περιορισμούς στις μετακινήσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Ο κόσμος εισήλθε σε μια νέα και επικίνδυνη φάση. Πολλοί άνθρωποι έχουν προφανώς κουραστεί να μένουν μέσα στο σπίτι τους. Οι χώρες θέλουν να ξανανοίξουν την κοινωνία τους και την οικονομία τους», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την πανδημία.

«Ωστόσο, ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται γρήγορα, παραμένει θανατηφόρος και η πλειοψηφία των ανθρώπων παραμένει εκτεθειμένη», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ΟΗΕ κατέγραψε την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, περισσότερα από 150.000 νέα κρούσματα, έναν αριθμό ρεκόρ για μια μόνο ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. «Καλούμε κάθε χώρα και κάθε πολίτη να βρίσκεται στη μέγιστη επαγρύπνηση. Συνεχίστε να τηρείτε τις αποστάσεις σας, μείνετε στο σπίτι αν αισθάνεστε αδιαθεσία», επέμεινε ο Τέντρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments