Διεθνή

Τζόελ Σουμάχερ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης του «Μπάτμαν»

Τζόελ Σουμάχερ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης του «Μπάτμαν»
Τζόελ Σουμάχερ: Από το «Μπαράκι του Σαν Έλμο» στον Μπάτμαν, «έφυγε» ένας από τους μεγάλους δημιουργούς του Χόλιγουντ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σχεδιαστής κοστουμιών Τζόελ Σουμάχερ, που είχε βάλει την υπογραφή του σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Τα παιδιά της νύχτας», «Ξεχωριστή Μέρα» και «Μπάτμαν για Πάντα», έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, χτυπημένος από καρκίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον χώρο της μόδας σχεδιάζοντας κοστούμια για ταινίες του Γούντι Άλεν και άλλων γνωστών δημιουργών. Η μετάβασή του στην σκηνοθεσία έγινε στις αρχές της δεκαετίες του ’80 ενώ η πρώτη του επιτυχία ήρθε το 1985 με την ταινία «Το μπαράκι του Σαν Έλμο».

Δύο χρόνια αργότερα θα έρθει μία ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με «Τα παιδιά της νύχτας» που σημάδεψαν το κινηματογραφικό καλοκαίρι του 1987. Η δεκαετία του ’90 θα του χαρίσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσό Φοίνικα και Χρυσή Άρκτο για τις ταινίες του «Ξεχωριστή Μέρα» και «8mm» αντίστοιχα. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Μελ Γκίμπσον, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Κόλιν Φάρελ, ο Μάθιου Μακ Κόναχι κ.α.

O Τζόελ Σουμάχερ διαδέχτηκε τον Τιμ Μπάρτον στην κινηματογραφική ιστορία του Μπάτμαν σκηνοθετώντας τα «Μπάτμαν για πάντα» με πρωταγωνιστές τους Βαλ Κίλμερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νικόλ Κίντμαν και Τζιμ Κάερεϊ και το «Μπάτμαν και Ρόμπιν» με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Άρνολντ Σβατζενέγκερ η οποία ωστόσο ούτε καλές κριτικές έλαβε ούτε εισπρακτική επιτυχία σημείωσε.

Ο Μπάτμαν

Ο Μπάτμαν είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής DC Comics. Δημιουργήθηκε από τους Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ. Ο Batman έχει εμφανιστεί σε πολλά άλλα μέσα, όπως τηλεόραση, κινηματογράφος και βιντεοπαιχνίδια. Αναφέρεται και με άλλες προσφωνήσεις όπως, ο Σκοτεινός Ιππότης και ο Σπουδαιότερος Ντετέκτιβ του Κόσμου. Στις σειρές κινουμένων σχεδίων, τη φωνή τους στον Batman έχουν δανείσει, μεταξύ άλλων, οι Κέβιν Κόνροϊ, Ρίνο Ρομάνο, Άντονι Ρουιβιβάρ, Πίτερ Γουέλερ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζέισον Ο’Μάρα και Γουίλ Αρνέτ.

Στις κινηματογραφικές ταινίες και στις τηλεοπτικές σειρές, τον Batman ενσάρκωσαν οι Λιούις Γουίλσον, Ρόμπερτ Λόουρι, Άνταμ Γουεστ, Μάικλ Κίτον, Βαλ Κίλμερ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κρίστιαν Μπέιλ και Μπεν Άφλεκ. Ιστορία Στις αρχές του 1939, η επιτυχία του Superman στο Action Comics ώθησε τους εργαζόμενους της εταιρείας National Comics Publications (Εθνικές Εκδόσεις Κόμιξ)  να αναζητήσει περισσότερους ηπερήρωες για τους τιτλους της. Ως απάντηση, ο Μπομπ Κέιν δημιούργησε τον χαρακτήρα με όνομα “the Bat-Man” (“O Άνθρωπος – Νυχτερίδα”) Η πρώτη εμφάνιση του Batman έγινε τον Μάιο του 1939 στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics. O χαρακτήρας έγινε τόσο δημοφιλής που την άνοιξη του 1940 δημοσιεύθηκε το πρώτο περιοδικό με βάση τον χαρακτήρα με τίτλο Batman

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments