Πολιτική

Ελλάδα Τουρκία: Σε θερμό επεισόδιο παραπέμπουν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Ελλάδα Τουρκία: Σε θερμό επεισόδιο παραπέμπουν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, λέει ο Παναγιωτόπουλος
Ελλάδα Τουρκία: Σε σχόλιο για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο, αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε ένα διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

«Αν ο κ. Τσαβούσογλου θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλο σε διάλογο, εμείς το βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και ενώ θεωρούμε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί και δεν πρέπει ο διάλογος να εκβιάζεται» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στον Alpha. «Η Τουρκία θα πρέπει να δείξει προθέσεις καλής γειτονίας, αλλά και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραξίας και ο νταής της περιοχής, δεν γίνεται έτσι να συζητάς. Θέλουμε διάλογο, αλλά όχι με αυτούς τους όρους», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η ύπαρξη ενός πλοίου σε ελληνικά νερά με όρους πιθανότατα αβλαβούς διελεύσεως ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα ήταν αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, έχει συμβεί και συμβαίνει. Από την άλλη ένα ερευνητικό που έρχεται να πραγματοποιήσει έρευνες νότια της Κρήτης, θα συνιστά παραβίαση του κυριαρχικού μας δικαιώματος» υποστήριξε αναφερόμενος στις «κόκκινες γραμμές» της χώρας μας στη θάλασσα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρεται με τον ίδιο σχεδόν τρόπο στις σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε χθες για τον κίνδυνο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία, εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται, επισημαίνοντας ότι: «Επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας, πάντοτε, όμως, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται και αυτοί το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας».

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, σε ξηρά και θάλασσα. Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, έχουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αυταπάτες ας μην έχει κανένας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments