Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Σήμερα η εξέταση στα μαθήματα ειδικότητας

Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Σήμερα η εξέταση στα μαθήματα ειδικότητας
Πανελλήνιες 2020 ΕΠΑΛ: Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Δίκτυα Υπολογιστών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις,τα σημερινά μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι.

Συνεχίζεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, με τους υποψήφιους να εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Ειδικότερα, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων σήμερα είναι τα εξής:

  • Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές,
  • Αρχιτεκτονικό Σχέδιο,
  • Δίκτυα Υπολογιστών και
  • Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάστηκαν στο μάθημα των Λατινικών και της Φυσικής για όσους δίνουν με το παλιό σύστημα. Ειδικότερα, αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα του μαθήματος της Φυσικής, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις.  «Τα θέματα ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να αναλώνονται σε αυτές και όχι τόσο στο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Σαχπατζίδης, φυσικός, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Όπως επεσήμανε, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημείωσε ο κ. Σαχπατζίδης- οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά. Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαχπατζίδης, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.

Aξίζει να σημειωθεί ότι χθες εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Σταυριανόπουλος, φιλόλογος και καθηγητής επίσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου, τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Πως θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις

Αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών. Η καραντίνα, όπως εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την πορεία των βάσεων, ωφέλησε τους καλούς μαθητές που διάβασαν ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά ότι οι φετινές βάσεις θα είναι  «διπλής διαδρομής». Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μαθητές άνω του 17 εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία και μελέτησαν ακόμα περισσότερα, ενώ άλλοι υποψήφιοι απομακρύνθηκαν από τη μελέτη τους, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές να έχουν πτωτική τάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments