Τεχνολογία

Αλλάζουν όλα στην οθόνη των iPhone με το iOS 14

Αλλάζουν όλα στην οθόνη των iPhone με το iOS 14
Το update σε iOS 14 θα φέρει μεγάλες αλλαγές στις οθόνες των iPhone.

Οι χρήστες των προϊόντων της Apple περιμένουν πως και πως το επόμενο update που θα φέρει στις συσκευές τους το iOS 14. Η αγωνία των φίλων του iPhoneκαι των iPad λαμβάνει τέλος καθώς έχουμε ήδη μια πρώτη εικόνα. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία συνηθίζει να δίνει στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες που φανερώνουν τις νέες δυνατότητες στο καθιερωμένο Worldwide Developers Conference.

Οι μεγάλες αλλαγές που θα φέρει το νέο ανανεωμένο λειτουργικό θα επηρεάσουν άμεσα την αρχική οθόνη. Ειδικότερα στην περίπτωση του iPhone, η Apple έκανε πραγματικότητα αυτό που ήθελαν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πλέον μπορούν να οργανώσουν με ένα απλό και ευανάγνωστο τρόπο τις εφαρμογές τους, οι οποίες μέχρι σήμερα απλώνονται σε πολλές διαφορετικές «σελίδες».

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει μια εφαρμογή με βάση το όνομα, ενώ θα μπαίνουν και σε κατηγορίες ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται. Επίσης προβλέπεται πλέον η προσθήκη ρυθμιζόμενων widget στην οθόνη. Την ίδια στιγμή το iPhone θα έχει μια δυνατότητα που είναι γνωστή στους φίλους της Apple καθώς υπήρχε σε παλαιότερα iPad. Πρόκειται για το Picture in Picture, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο που «αιωρείται» πάνω από άλλες εφαρμογές.

Από τις αλλαγές θα επηρεαστεί και η γνωστή σε όλους Siri. Η ψηφιακή βοηθός της Apple δεν θα εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη, αλλά θα κάνει την εμφάνιση της με μικρότερο εικονίδιο στην αρχική σελίδα. Σημαντικά βελτιωμένη θα είναι η εφαρμογή των Χαρτών, και θα προσφέρεται στο μέλλον -εκτός από τις ΗΠΑ– σε νέες περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Καναδάς.

Η Intel “χωρίζει” με τα Mac

Το Worldwide Developers Conference επιφύλαξε και μια μεγάλη έκπληξη για όσους προτιμούν τα Mac. Σε μια «ιστορική μέρα», όπως τη χαρακτήρισε, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε τη μετάβαση στο «Apple Silicon». Με άλλα λόγια σκοπεύει να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel στους υπολογιστές της με δικό της επεξεργαστή.

Η Apple λέει ότι η αρχιτεκτονική του chip που ξεκίνησε με το iPhone (Bionic) παρέχει καλύτερη απόδοση ανά μονάδα watt, με τα νέα συστήματα να έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τόσο ισχύ όσο και απόδοση. To νέο τσιπ θα περιλαμβάνει επίσης τεχνολογίες αποκλειστικά της Apple, όπως neural networking, δική της GPU, Secure Enclave και άλλες. Το νέο λειτουργικό σύστημα για τα Mac θα έχει την ονομασία Big Sur και θα είναι βελτιστοποιημένο για το νέο τσιπ όταν θα κυκλοφορήσει. Αυτό αναμένεται να γίνει προς το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments