Καιρός

Καιρός Ελλάδα: Δυνατές καταιγίδες και χαλάζι – Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός Ελλάδα: Δυνατές καταιγίδες και χαλάζι – Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Καιρός Ελλάδα: Βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Με βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά ακόμα και χαλάζι προβλέπεται ο καιρός από σήμερα. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες  σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση.

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη

Στο χρονογράφημα που ακολουθεί, καταγράφονται εικόνες από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 22/06, καθώς και από την εντυπωσιακή δύση του ήλιου αμέσως μετά. Οι εικόνες καταγράφηκαν από μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στο Δημαρχείο Περιστερίου και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη.

Τι να προσέξετε στον καιρό

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά τοπικά έντονη
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές από την Τετάρτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και στα νότια την Πέμπτη 5-6 μποφόρ. Από Παρασκευή επικρατεί μελτέμι 6-7 μποφόρ και σταματάει η αστάθεια

Βροχές και στην Αθήνα σήμερα

Την Τετάρτη ο καιρός στην Αθήνα θα είναι άστατος με τοπικές μπόρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ιδιαίτερα άστατος καιρός. Βροχές και καταιγίδας θα εκδηλωθούν κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Βόρεια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στη Θεσσαλία από 12 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ, και στα νότια πελάγη δυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στην Αθήνα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα είναι τοπικά έντονα αλλά το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά τμήματα του νομού όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς. Η «Ψυχρή Λίμνη» στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα, θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr την εκδήλωση και σήμερα Τρίτη τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στο χάρτη που ακολουθεί. Το νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει σήμερα Τρίτη σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια, ενώ χθες, βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Αττική, την Κόρινθο και άλλα μέρη της Πελοποννήσου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments