Οικονομία

Ξενοδοχεία καραντίνα: Πόσα δωμάτια θα πρέπει να διατίθενται για κρούσματα

Ξενοδοχεία καραντίνα: Πόσα δωμάτια θα πρέπει να διατίθενται για κρούσματα
Ξενοδοχεία καραντίνα: Εκτός από τα καταλύματα που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τα κρούσματα του κορωνοϊού, σε κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να υπάρχουν δωμάτια απομόνωσης για ασθενείς Covid -19.

Με κοινή υπουργική απόφαση των των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού προβλέπεται πως σε κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να υπάρχει δωμάτιο ή δωμάτια απομόνωσης για περιπτώσεις  επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η λύση αυτή είναι προσωρινού χαρακτήρα και έρχεται να συμπληρώσει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας», διασφαλίζοντας το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης COVID-19.

Τι ορίζει η ΚΥΑ

Με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα, όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».

Φόβοι των επιστημόνων για δεύτερο κύμα επιδημίας

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα ότι μπορεί να υπάρξει και δεύτερο κύμα επιδημίας και μάλιστα πριν το φθινόπωρο.  Ειδικότερα, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το επικείμενο δεύτερα κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, νωρίτερα δηλαδή από ότι έλεγαν οι αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών, και αυτό εξαρτάται πάντα από το πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους πολίτες.

«Πράγματι υπάρχει μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτό το διάστημα. Αν συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση, αυξάνεται η πιθανότητα έλευσης δεύτερου κύματος κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό εντός του καλοκαιριού.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments