Αθλητισμός

«Αργύρης Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό και πάλι»

«Αργύρης Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό και πάλι»
Η επικείμενη αποχώρηση του Μάνου Παπαδόπουλου από τον Παναθηναϊκό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τι ισχύει.

Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για τη μεγάλη αλλαγή αφού όλα δείχνουν ότι ο «αιώνιος» General Manager του «τριφυλλιού» θα αποχωρήσει αφού έχει «δυνατή» πρόταση από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ματέο Αντρεάνι με ανάρτησή του αναφέρει ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδοχή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ματέο Αντρεάνι υποστηρίζει ότι επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση στον Παναθηναϊκό είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Δείτε την ανάρτηση του Ιταλού δημοσιογράφου:

Ποιος είναι ο Αργύρης του Παναθηναϊκού

Τη δική του ιστορία με το «τριφύλλι» έχει γράψει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Έπαιξε με την πράσινη φανέλα από το 1986 έως το 1992, ενώ τον Ιούλιο του 2012 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό ως προπονητής, στη θέση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, φτιάχνοντας μια ομάδα από την αρχή με μόνη βάση τους Διαμαντίδη,Τσαρτσαρή.

Αμέσως μετά την πρόσληψή του δήλωσε: «Ξέρω ότι έρχομαι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κι αυτό συνέβη διότι υπήρξαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με πάθος και γαλαντομία στήριξαν αυτή την ομάδα πάνω από 25 χρόνια. Το έχω βιώσει, το έχω προλάβει ως αθλητής του Παναθηναϊκού. Από την άλλη υπήρχε και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης. Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με το μπάσκετ που είναι μέρος της κοινωνίας να μην αποτελεί εξαίρεση, καλούμαστε μέσα από τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά να παραμείνουμε και θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Εγγύηση γι’ αυτό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος είναι η συνέχεια της οικογένειας με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ’ αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξή του».

Οι τίτλοι του με το «τριφύλλι»

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό το 2013 και κόντρα στον Άρη το 2014 και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας (2013) κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-0. Στην Ευρωλίγκα οδήγησε τον Παναθηναϊκό μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε δύσκολα από την Μπαρτσελόνα με 3-2. Το 2013 αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς για τρίτη φορά στην καριέρα του. Έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό στις 08/03/2014, μετά την εντός έδρας ήττα, από την Σάσκι Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα. Σε εκείνη την ομάδα βρήκε παίκτες όπως ο Λάσμε, ο Γκιστ και ο Ματσιούλις.

Τον Ιούνιο του 2014 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρώσικη Ούνικς Καζάν, από την οποία αποχώρησε το Νοέμβριο, λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων. Στις 20 Απριλίου του 2016 ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό στη θέση του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Την 1η Ιουνίου ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα έως και τις 16 Οκτωβρίου όταν δήλωσε την παραίτηση του έπειτα από διαφωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στις 11 Ιουνίου 2018, ανέλαβε για τρίτη φορά ως προπονητής τον πάγκο του Γ.Σ. Περιστερίου. Με το νεοφώτιστο Περιστέρι είχε μια πολύ καλή χρονιά, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Ελλάδας.

Την 1η Ιουνίου 2019, τιμήθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία της ομάδας που συμπλήρωσε το 2019, 100 χρόνια μπασκετικής ιστορίας. Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε έξι χρόνια, ενώ υπήρξε προπονητής της ομάδας σε δύο διαφορετικές περιόδους.

Στις 24 Ιουνίου 2019, έπειτα από την οριστική άρνηση του Ρικ Πιτίνο να ανανεώσει το συμβόλαιό με την ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για μια τρίτη θητεία στον πάγκο των «πράσινων», υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, έγινε ο έκτος πολυνίκης προπονητής του ελληνικού πρωταθλήματος με 251 νίκες σε 457 παιχνίδια. Επίσης στις 3 Νοεμβρίου 2019, ο Έλληνας τεχνικός κοουτσάροντας τους «πράσινους» για 73η φορά σε ματς πρωταθλήματος, έγινε ο 3ος της λίστας με τα περισσότερα παιχνίδια, πίσω από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (447) και τον Τσάβι Πασκουάλ (76). Στις 15 Νοεμβρίου 2019, απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, μετά τις άσχημες εμφανίσεις σε Ευρωλίγκα και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments