Lifestyle

Μελ Γκίμπσον: Φοβόταν ότι θα κολλήσει AIDS αν καθόταν δίπλα σε γκέι

Μελ Γκίμπσον: Φοβόταν ότι θα κολλήσει AIDS αν καθόταν δίπλα σε γκέι
Μελ Γκίμπσον: Γνωστή ηθοποιός και συνάδερφός του, η Γουινόνα Ράιντερ, τον παρουσίασε ως ομοφοβικό και αντισημίτη, προκαλώντας την οργή του.

Συνέντευξη στους «The Sunday Times» έδωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Γουινόνα Ράιντερ, αναφερόμενη σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι ο αντισημιτισμός.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για διάφορους συναδέρφους της. Ανάμεσά τους και ο Μελ Γκίμπσον, τον οποίο παρουσίασε ως ομοφοβικό και αντισημίτη, προκαλώντας την οργή του σταρ του «Braveheart» που την κατηγόρησε ότι λέει ψέματα.

Πρόκειται για περιστατικό που έχει αναφέρει ξανά στο παρελθόν

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η ηθοποιός ρωτήθηκε αν έχει έρθει αντιμέτωπη με αντισημιτισμό  στη βιομηχανία του κινηματογράφου και εκείνη απάντησε αναφερόμενη σε ένα περιστατικό με τον Μελ Γκίμπσον, στο οποίο είχε επίσης αναφερθεί και σε άλλη συνέντευξη στο περιοδικό GQ το 2010.

«Ήμαστε σε ένα πάρτι με καλούς φίλους. Και ο Μελ Γκίμπσον, καπνίζοντας το πούρο του γύρισε σε έναν γκέι φίλο μου και του είπε “Θα κολλήσω AIDS;”. Μετά η κουβέντα γύρισε στους Εβραίους», είπε η Ράιντερ, αναφερόμενη σε μία έκφραση που χρησιμοποιείται με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο σκότωναν τους Εβραίους στο Ολοκαύτωμα.

Η αντίδραση του ηθοποιού ήταν άμεση

Και συνέχισε λέγοντας για τον Μελ Γκίμπσον ότι προσπάθησε να απολογηθεί. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί όμως, διαψεύδονται από την πλευρά του ηθοποιού. «Είναι 100% ψέμα. Είπε ψέματα πριν μία δεκαετία, λέει ψέματα και τώρα», σχολίασε εκπρόσωπος του ηθοποιού στο περιοδικό Variety.

Πάντως, αν ισχύουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, και σεναριογράφος κάνει τέτοιες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό, το 1991, όταν σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» είχε κάνει υποτιμητικά σχόλια για το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων, τονίζοντας ότι ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να τον περάσει για γκέι εξαιτίας του ανδρικού παρουσιαστικού του.

Θυμάται τη στιγμή που ο Κιάνου Ριβς την υπερασπίστηκε όταν ένας σκηνοθέτης επέμενε να κλάψει

Από την άλλη, η Γουινόνα Ράιντερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κιάνου Ριβς και την εποχή που την υπερασπίστηκε από μια «οδυνηρή» απαίτηση του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα. Αναφέρθηκε σε μια σκηνή της ταινίας «Dracula», στην οποία της ζητήθηκε να έχει υποκριτικά μια «τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη» αντίδραση.

Όταν ο Κόπολα τής ζήτησε περισσότερα δάκρυα, η Ράιντερ είπε πως ο σκηνοθέτης άρχισε να εξαπολύει προσβολές εναντίον της, αποκαλώντας τη μεταξύ άλλων «πόρνη», προκειμένου να την κάνει να παίξει πιο συναισθηματικά. Επίσης ζήτησε στους άντρες συμπρωταγωνιστές της να κάνουν το ίδιο, όπως υποστηρίζει. «Υποτίθεται πως έπρεπε να κλαίω».

Οπότε, «προσπαθούσε να κάνει τους πάντες, τον Ρίτσαρντ Γκραντ, τον Άντονι Χόπκινς, τον Κιάνου να μου φωνάζουν διάφορα για να με κάνουν να κλάψω, αλλά ο Κιάνου δεν μπορούσε, ούτε ο Άντονι. Απλώς δεν λειτουργούσε το πράγμα. Για την ακρίβεια, πετύχαινε το ακριβώς αντίθετο», ανέφερε η ηθοποιός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments