Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς – Αεροδρόμια: Επίσκεψη σε 18 αερολιμένες ενόψει του ανοίγματος για πτήσεις του εξωτερικού

Νίκος Χαρδαλιάς – Αεροδρόμια: Επίσκεψη σε 18 αερολιμένες ενόψει του ανοίγματος για πτήσεις του εξωτερικού
Νίκος Χαρδαλιάς - Αεροδρόμια: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να επισκεφθεί 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού. Θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια για δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοιό.

Ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας  των πτήσεων του εξωτερικού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τις επόμενες τέσσερις ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, με απώτερο σκοπό να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές. Επίσης τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια θα επισκεφθεί ο  γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου για τον ίδιο σκοπό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ) για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων. Εξάλλου, θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ (δήμων και περιφερειών) της κάθε περιοχής.

Παράλληλα εν όψει του ανοίγματος των αεροδρομίων προς πτήσεις του εξωτερικού θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοιό στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Αναλυτικά το πρόγραμμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ξεκινάει αύριο στις 08:30 από τη Ζάκυνθο και ολοκληρώνεται στις 15:45 της Δευτέρας στην Σκύρο. Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρίσκεται:

  • Την Παρασκευή 26/6: Ζάκυνθο (08:30), Κεφαλονιά (10:15), Κέρκυρα (12:15), Ιωάννινα (15:00), Καλαμάτα (18:00).
  • Το Σάββατο 27/6: Κύθηρα (10:00), Χανιά (12:00), Ηράκλειο (16:30).
  • Την Κυριακή 28/6: Κάρπαθο (08:00), Ρόδο (09:45), Κω (13:00), Σάμο (15:15), Χίο (17:30), Μυτιλήνη (19:15).
  • Τη Δευτέρα 29/6: Λήμνο (08:00), Καβάλα (10:00), Σκιάθο (12:00), Σκύρο (15:45).
  • Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου θα επισκεφθεί την Κυριακή 28/6 και τη Δευτέρα 29/6 τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου σε πτήσεις εξωτερικού και δη της Αράξου, του Ακτίου, της Αγχιάλου, της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης για τον ίδιο σκοπό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments