Πολιτική

Ηγεσία υπουργείου Τουρισμού στην Κω: Επίσκεψη στο νησί τη Δευτέρα

Ηγεσία υπουργείου Τουρισμού στην Κω: Επίσκεψη στο νησί τη Δευτέρα
Ηγεσία υπουργείου Τουρισμού στην Κω: Ο υπουργός τουρισμού θα υποδεχθεί την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό. Ποια είναι αυτη.

Με αφορμή την υποδοχή της πρώτης αεροπορικής πτήσης από το εξωτερικό, η οποία θα προσγειωθεί σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας αναμένεται να βρεθούν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στην Κω και συγκεκριμένα στις 12:30 μ.μ.. Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει συνάντηση με τοπικούς τουριστικούς φορείς στο Δημαρχείο του νησιού, ενώ στις 2:15 μ.μ., ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Δευτέρας, στις 6 μ.μ. θα βρίσκεται στον αερολιμένα της Κω προκειμένου να υποδεχτεί την πρώτη διεθνή πτήση που θα προσγειωθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας.

Ποια είναι η πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό;

Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας TUI από τη Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 ιατρούς. Τα ταξίδι των Γερμανών ιατρών στην Ελλάδα έχει συμβολική αξία, καθώς έχει προσφερθεί σαν δώρο αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορονοϊού στη Γερμανία. Μαζί με το γκρουπ των ιατρών στην Κω θα ταξιδέψουν επίσης ανώτατα στελέχη της TUI. Eπίσης επισημαίνονται και τα εξής:

  • Την Τρίτη, 30/06, στις 9 π.μ., ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της TUI στην κωμόπολη Αντιμάχεια.
  • στις 11 π.μ., ο υπουργός Τουρισμού θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Κω μεταβαίνοντας στο Ασκληπιείο, όπου και θα παρακολουθήσει την τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη.

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά από το καθολικό άνοιγμα του τουρισμού, αυτό της 1ης Ιουλίου.

Αν και ο τουρισμός άνοιξε επιλεκτικά από τις 15 Ιουνίου, με τη χώρα μας να δέχεται τουρίστες από διάφορες χώρες μεταξύ άλλων από  Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία,  Βουλγαρία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κίνα, πλέον διευρύνεται ακόμη περισσότερο καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Υπενθυμίζεται δε, ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στη χώρα μας, ενώ θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments