Οικονομία

Τουρισμός για όλους: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τουρισμός για όλους: Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντας τους δικαιούχους και παρέχοντας δωρεάν διακοπές.

Σήμερα (29 Ιουνίου) Δευτέρα ξεκινά η αίτηση στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», αν και ορισμένοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση. Οι δηλώσεις ισχύουν από από 29 Ιουνίου του 2020 μέχρι και 5 Ιουλίου του 2020, μπαίνοντας εδώ. Πάντως, θέλει μεγάλη προσοχή στην αίτηση γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης. Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους προκειμένου να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός για όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές!

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των επιδοτούμενων διακοπών;

Τα καταλύματα που δύνανται να προσφέρουν διαμονή σε φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους έχουν ήδη καταθέσει την αίτησή τους. Θυμίζουμε πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων για καταλύματα ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου του 2020 και ώρα 23:59. Τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ημερομηνίες ενστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναφορικά με τους δικαιούχους, έχουν δικαίωμα όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται υποχρεωτικά στην αίτηση και δεν αποστέλλονται με email ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Πού μπορούν οι δικαιούχοι να δουν τα ονόματά τους;

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος. Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής πατώντας εδώ. Θα μπορείτε να κάνετε κράτηση σε κατάλυμα αφού δείτε το όνομά σας στον οριστικό πίνακα δικαιούχων και εκδοθεί e-voucher.

Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος. Αναφορικά με το ποσό που δικαιούστε, εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση.

Πόσο είναι το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher;

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης ανά άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ίδιο άτομο δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση ως δικαιούχος και να δηλώνεται και ως ωφελούμενο μέλος σε αίτηση άλλου δικαιούχου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments