Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Θα στηρίξουμε τις μικροπιστώσεις αλλά δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση λευκή επιταγή

Αλέξης Χαρίτσης: Θα στηρίξουμε τις μικροπιστώσεις αλλά δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση λευκή επιταγή
Αλέξης Χαρίτσης: Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε σήμεερα ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξης Χαρίτσης. “Το χρηματοδοτικό εργαλείο των μικροπιστώσεων αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική ψηφίδα της συνολικής στρατηγικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της κρίσης και την ανάπτυξη” επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ “Η ΝΔ, αφενός δεν παραδέχεται τις αποτυχίες της αγοράς και αφετέρου θεωρεί το κράτος ως τροχοπέδη της ανάπτυξης” τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία το στη συζήτηση της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Όπως σημείωσε ο ίδιος “το χρηματοδοτικό εργαλείο των μικροπιστώσεων αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική ψηφίδα της συνολικής στρατηγικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της κρίσης και την ανάπτυξη”. “Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει εργαλεία όπως οι μικροπιστώσεις, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα, σε μια στρατηγική η οποία αντιλαμβάνεται το κράτος ως θεσμό που έχει τη δυνατότητα και οφείλει να παρεμβαίνει στην αγορά για να διορθώνει τις στρεβλώσεις και τις ανεπάρκειές της”.

“Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ακολουθήσουμε στο δρόμο του αντιπολιτευτικού φτηνού λαϊκισμού. Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τις μικροπιστώσεις” σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι “στην ουσία πρόκειται για δικό μας νομοσχέδιο”.

Θα είμαστε εδώ, σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς και οργανώσεις, για να διασφαλίσουμε ότι ο θεσμός των μικροπιστώσεων θα λειτουργήσει προς όφελος εκείνων που τον έχουν ανάγκη. Θα είμαστε εδώ για να βαθύνουμε τη συζήτηση γύρω από τη δυνατότητα του κράτους και των θεσμών του να παρεμβαίνουν αποφασιστικά στην οικονομία.

Θα είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να “Μείνουμε Όρθιοι”- να μείνει η ελληνική κοινωνία όρθια με ένα πρόγραμμα αποφασιστικών παρεμβάσεων ουσιαστικής ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, με ένα πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη με διαφάνεια και κανόνες, με ένα πρόγραμμα που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολλών στην εργασία, στην ασφάλεια και στην ευημερία», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments