Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας μιλάει με τους πολίτες και αγνοεί τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας μιλάει με τους πολίτες και αγνοεί τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ακούει τα προβλήματά τους αντί να μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία.

Τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία και από κοντά το ΚΙΝΑΛ έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο με σκοπό να πλήξουν άμεσα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να μη συμμετάσχει σε όλο αυτό. Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδοχειακών υπαλλήλων και με ανθρώπους της εστίασης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης του είναι η επιλογή του να μιλήσει ο ίδιος προσωπικά στο τηλέφωνο με την μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο. Παρά το γεγονός ότι είχε κάνει σχετική ανάρτηση όταν έγινε το περιστατικό, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε και την άμεση επαφή με μια γυναίκα που αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα μετά την κρίση του κορωνοϊού.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσω με την μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε και θέλω να πω ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι, ότι η ντροπή δεν πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που βγάζουν το πρόβλημά τους προς τα έξω αλλά πρέπει να είναι στην πολιτεία. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους, και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν, όταν έχουν να πάρουν εισόδημα από τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν με 800 ευρώ το τρίμηνο είτε με ένα επίδομα ανεργίας αλλά και πολλοί άλλοι χωρίς αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρα.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συζήτηση με τους ανθρώπους στον τουρισμό και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τραγικές τις κινήσεις της κυβέρνησης. «Είναι πράγματι οξύμωρο, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τον κύριο Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που αναγνωρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φτάσει το 16 % αλλά δεν λένε όμως με ποιο σχέδιο θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ύφεσης αυτής. Στο θέμα αυτό και στις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα που προέβλεψε η ύφεση θα κυμανθεί από 4,5% έως 9,5% του ΑΕΠ, αναφέρθηκε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας :«Διαβάζω την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι παρά τις εμφανείς περί του αντιθέτου προσπάθειες, οι προβλέψεις του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, στο δυσμενές σενάριο ο κ. Στουρνάρας δεν προβλέπει απλώς βαθύτερη ύφεση αλλά και ανάκαμψη που δεν είναι τύπου V αλλά πιο αργή. Ούτε περνάν απαρατήρητες οι παραινέσεις του κ. Στουρνάρα για δημοσιονομική προσαρμογή και αναρωτιέμαι αν ο ίδιος αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εμπεριέχει μια γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή.

Με βάση αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών έχει κάποιο σχέδιο; Ο κ. Σταϊκούρας καταλαβαίνει αυτούς τους κινδύνους ή θεωρεί ότι το μέγεθος και ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής που επελέγησαν στο παρελθόν από κυβερνήσεις που υπηρέτησε ήταν ο ενδεδειγμένος; Τέλος το γεγονός ότι σύμφωνα με τον αξιότιμο κ. Διοικητή η μεγάλη ελπίδα για την οικονομία σήμερα είναι οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, τώρα μάλιστα, που οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι στα τάρταρα λέω να το αφήσω ασχολίαστο.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments