Αθλητισμός

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Αποκάλυψη του Χεζόνια για τον Λιθουανό κόουτς

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Αποκάλυψη του Χεζόνια για τον Λιθουανό κόουτς
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Μπαρτσελόνα: Ο Μάριο Χεζόνια αποκάλυψε ότι ο Λιουθουανός θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αγωνίστηκε σε πολλές κορυφαίες ομάδες και θεωρείται ένας θρύλος της Ευρωλίγκας. Μάλιστα οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά καθώς αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια ο “Σάρας” ασχολείται με την προπονητική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι έχει όλα τα προσόντα για να γράψει ιστορία και σαν προπονητής.

Σαν προπονητής ο Λιθουανός έχει καθίσει μόνο στον πάγκο της Ζαλγκίρις. Κατά καιρούς το όνομα του έχει παίξει για τους πάγκους άλλης ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει την καλή δουλειά θα κάνει το βήμα παραπάνω. Δεν αποκλείεται αυτή η στιγμή να μην αργήσει να έρθει. Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει η φημολογία που θέλει τον Γιασικεβίτσιους να βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Ο Χεζόνια έβγαλε την είδηση

Η είδηση ότι ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να αναλάβει την Μπαρτσελόνα δεν βγήκε από κάποιο ειδησιογραφικό πρακτορείο αλλά από έναν αστέρα του NBA. Ο φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Μάριο Χεζόνια, υποστήριξε πως ο Σάρας θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά ως προπονητής.

Οι συζητήσεις Μπάρτσα – Γιασικεβίτσιους είναι προχωρημένες, μετά την ήττα των «μπλαουγκράνα» από την Μπασκόνια στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με σιγουριά για deal μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, ο Κροάτης παίκτης προχώρησε σε μία αποκάλυψη που συζητήθηκε και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί.

https://twitter.com/mariohezonja/status/1278434537983410179?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1278434537983410179%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fmpasket%2F736367_o-hezonia-ekane-tin-apokalypsi-toy-kalokairioy-o-saras-epestrepse-stin-mpartsa-pic

Ο Σάρας σαν προπονητής

Μέτα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Γιασικεβίτσιους παρέμεινε στην Ζάλγκιρις Κάουνας ως βοηθός προπονητή. Στις 9 Ιανουαρίου 2016 μετά την απόλυση του προπονητή, ο Σάρας αναβαθμίστηκε σε πρώτο προπονητή, κάνοντας το ντεμπούτο του με νίκη (75-55) κόντρα στον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Στο τέλος της σεζόν οδήγησε την Ζάλγκιρις στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για το 2016. Στις 19 Φλεβάρη κατέκτησε το Κύπελλο Λιθουανίας για δεύτερη φορά. Στις 9 Ιουνίου κατέκτησε και το πρωτάθλημα Λιθουανίας ολοκληρώνοντας το νταμπλ για την λιθουανική ομάδα. Μάλιστα για αυτές του τις επιτυχίες ανακηρύχθηκε σε προπονητή της χρονιάς για το 2017 στην Λιθουανία. Επίσης ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το 2019, με ετήσιες αποδοχές -ρεκόρ και έγινε ο πιο καλοπληρωμένος Λιθουανός προπονητής όλων των εποχών.

Το 2018 κατέκτησε το κύπελλο Λιθουανίας. Επίσης κατάφερε να επιστρέψει η ομάδα του στο Final 4 της Ευρωλίγκα μετά από 19 χρόνια, κατακτώντας μάλιστα την τρίτη θέση, σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την Ζάλγκιρις. Τέλος κατέκτησε και το πρωτάθλημα Λιθουανίας κόντρα στην Λιέτουβος. Μάλιστα αναδείχτηκε σε προπονητή της χρονιάς, ενώ τιμήθηκε και από τον δήμαρχο του Κάουνας. Το 2019 οδήγησε ξανά την Ζαλγκίρις στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου Λιθουανίας από την Ρίτας Βίλνιους με 70-67. Επίσης κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα Λιθουανίας, και αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς.Στις 16 Φεβρουαρίου 2020, κατέκτησε το Κύπελλο Λιθουανίας κόντρα στην Ρίτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments