Αθλητισμός

Νίκος Παππάς Παναθηναϊκός: Τέλος από το «τριφύλλι»

Νίκος Παππάς Παναθηναϊκός: Τέλος από το «τριφύλλι»
Νίκος Παππάς Παναθηναϊκός: Παρελθόν από τους «πράσινους» αποτελεί ο Νίκος Παππάς ύστερα από επτά χρόνια. Τι ανακοίνωσε ο προπονητής.

“Αντίο” στον Παναθηναϊκό λέει ο Νίκος Παππάς. Την είδηση έκανε γνωστή ο Γιώργος Βόβορας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ, για τη “σελίδα” που γυρίζει η ομάδα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν, ο νέος τεχνικός του “τριφυλλιού” ανέφερε πως ο Έλληνας γκαρντ δε θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο. Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε από τους “πράσινους” και έτσι ο 26χρονος πλέι μέικερ αποχωρεί οριστικά από το ΟΑΚΑ ύστερα από επτά χρόνια.

“Το συμβόλαιο του Νίκου Παππά λήγει και η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βόβορας.

Ακόμη, ο προπονητής έκανε ειδική μνεία στους νέους παίκτες, στους οποίους θέλει να χτίσει γύρω τους την ομάδα.  “Υπάρχουν τα συμβόλαια του Ιωάννη Παπαπέτρου, του Γιώργου Παπαγιάννη και του Ντίνου Μήτογλου, που θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Έχουμε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη που θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν. Είναι και ο Ίαν Βουγιούκας, που μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει την επιλογή του. Υπάρχει ο Μπεν Μπεντίλ, που θα είναι στην ομάδα. Έχουμε κάνει κάποια πλάνα για την επόμενη μέρα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολλά θέματα. Όπως ο Μάρκους Φόστερ, ο οποίος θα είναι στην ομάδα, που έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί του”.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες φήμες που ήθελαν τον Νίκο Παππά να παραμένει στο “πράσινο ρόστερ”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Έλληνας γκαρντ επιθυμούσε να «πλάτη» και να στηρίξει την ομάδα στη νέα της προσπάθεια. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια τη περσινής σεζόν από σοβαρό τραυματισμό -αφού υπέστη ρήξη χιαστού στα τέλη του Γενάρη του 2019- και η κοινή παρουσία του με τον Ρικ Πιτίνο να μην ήταν αποδοτική, ο ίδιος ωστόσο έδειχνε αποφασισμένος να κάνει το restart. Φυσικά, όλα αυτά μετά τις σημερινές ανακοινώσεις δεν επιβεβαιώνονται. 

Τι έκανε φορώντας τη φανέλα με το “τριφύλλι”:

Στις 20 Ιουνίου 2013 ανακοινώθηκε η συμφωνία της “μετακόμισης” του Νίκου Παππά από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό. Τον Απρίλιο του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2018. Στις 16 Μαΐου 2015 στον αγώνα κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, υπέστη ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού, που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για έξι μήνες. Στις 30 Νοεμβρίου 2015, επέστρεψε στα παρκέ στον αγώνα κόντρα στο Λαύριο σκοράροντας 2 πόντους. Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ο προπονητής του Παναθηναϊκός, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, αφήνει τον Παππά εκτός ομάδας λόγω σωματικής ανετοιμότητας όπως ο ίδιος δήλωσε. Τελικά, μετά από την απόλυση του Τζόρτζεβιτς, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, τον επαναφέρει στην ομάδα στις 24 Απριλίου.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, ο Έλληνας γκαρντ κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο Ελλάδας της καριέρας του. Στις 11 Ιουνίου πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών με 2-3 νίκες, με τον ίδιο να πραγματοποιεί καλούς αγώνες. Στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ξεπέρασε τους 2.000 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2018, κατάκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα Ελλάδας, με τον ίδιο να είναι κομβικός τον τελευταίο τελικό της σειράς, σκοράροντας 13 πόντους, με 4/4 σουτ. Στις 18 Ιουλίου 2018, ανανέωσε τη συνεργασία του με τους “πράσινους” μέχρι το 2020. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ρήξη χιαστού, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν 2018-2019. Τον Φλεβάρη του 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και τον Ιούνιο κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα Ελλάδας στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments