Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης της εργασίας ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης της εργασίας ανακοινώνει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στους κλάδους της εργασίας και της επιχειρηματικότητας θα αναπτύξει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Νέα μέτρα στήριξης για την εργασία και την επιχειρηματικότητα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:30. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Όσα θα γνωστοποιήσει θα αφορούν το πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και την μείωση της προκαταβολής φόρου, όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να αναπτύξει τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα “Συνεργασία”, τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό στέλνοντας από εκεί το δικό του μήνυμα. 

Η επίκαιρη ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην οποία απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επίκαιρη ερώτηση της κ. Γεννηματά αφορά την οικονομία και την εργασία με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να υποστηρίζει ότι η «κρίση στην ελληνική οικονομία παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις» καθώς οι προβλέψεις για την ύφεση είναι όλο και πιο δυσοίωνες. «Η κυβέρνηση αποδίδει όλα τα προβλήματα στην πανδημία. Αναμφίβολα αυτή επιβάρυνε την κατάσταση. Όμως ήδη η ανάπτυξη στην χώρα μας ήταν αναιμική και τα προβλήματα στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού, υπαρκτά» υποστηρίζει η κ. Γεννηματά και παραθέτει στοιχεία για την μείωση των θέσεων εργασίας.

Η ίδια καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει «με γενναία, δραστικά, στοχευμένα μέτρα» και ρωτά τον πρωθυπουργό: «Θα επιμείνετε στην πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” που δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αφήνει την οικονομία να βυθισθεί στην ύφεση, οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και σε νέα αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους εργαζόμενους; Θα επιμείνετε σε μια πολιτική που εκμεταλλεύεται την κρίση, για να καταστρατηγήσει τα εργασιακά δικαιώματα στην χώρα μας και να οδηγήσει σε γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments