Διεθνή

Σύνορα Σερβία: Αντιδρά το Βελιγράδι για το κλείσιμο

Σύνορα Σερβία: Αντιδρά το Βελιγράδι για το κλείσιμο
Σύνορα Σερβία: Δυσαρεστημένη είναι η πολιτική ηγεσία της Σερβίας για την απόφαση της Ελλάδας να κλείσουν τα σύνορα με τη Βαλκανική χώρα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Δυσαρεστημένος με το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας για τους Σέρβους πολίτες δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαλκανικής χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς. “Η απόφαση για κλείσιμο των ελληνικών συνόρων σε Σέρβους πολίτες είναι δυσάρεστη και κακή και κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας τόνισε ο Ντάτσιτς, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Ντάτσιτς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη, καθώς ορισμένοι Σέρβοι τουρίστες που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως “όταν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση των δεδομένων, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα”.

Έτσι αντιδρούν οι τουριστικοί πράκτορες της γειτονικής μας χώρας:

Το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων δυσαρέστησε και στους Σέρβους τουριστικούς πράκτορες. Ειδικότερα, η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) ανέφερε πως πρόκειται για μια “άδικη απόφαση της Ελλάδας” ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν και αυτοί από την πλευρά τους.

Ουρές χιλιομέτρων το πρωί στον Προμαχώνα:

Νωρίτερα, περίπου στις 9:00 το πρωί είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα καθώς χιλιάδες Σέρβοι ταξιδιώτες έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, η οποία ισχύει από τις 6:00 το πρωί. Οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί αλλά επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που είχαν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους που βρίσκονται εκεί.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, επετράπη η κατ’ εξαίρεση είσοδος στην Ελλάδα σε εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αυτό δεν σημαίνει πως αίρεται η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνόρων με τη συγκεκριμένη χώρα. Στόχος των Αρχών ήταν να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που είχαν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους στη συνοριακή γραμμή.

Υπενθυμίζεται, ότι το Βελιγράδι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετρώντας πάνω από 300 νεκρούς εξαιτίας του φονικού ιού. Τέλος, στη σερβική πρωτεύουσα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και άνω των 100 σε κλειστούς. Το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των κέντρων διασκέδασης ισχύει μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments